Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul ecologic Pegasus la final. Igienizare, plantare, conștientizare

Asociația City Guide implementează proiectul PEGASUS, proiect finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului. Proiectul a fost selectat în urma Concursului Național de Proiecte pentru Tineret și se încadrează la secțiunea participare și voluntariat. 

Proiectul ecologic Pegasus la final. Igienizare, plantare, conștientizare
Comentează 0

La proiect au participat 55 de elevi din Arad cu preponderență din două licee partenere, Colegiul Economic Arad și Colegiul Național Elena Ghiba Birta

În îndeplinirea obiectivului general, creșterea conștientizării în rândul tinerilor din Județul Arad cu privire la importanta eco-voluntariatului ca forma de participare activa la viața societății au fost implicate și alte entități cum ar fi Asociația Educatio, SC Polaris M Holding Arad, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului Arad

Pe parcursul a 6 zile, tinerii participanți au participat la o serie de activități creative şi recreative, interesante și plăcute, cum ar fi: activități de cunoaștere între participanți, activități de teambuilding, ateliere de ecologie dar și activități recreative: plimbare, orientare în Parcul Lunca Mureșului. Cele mai importante activități au fost acțiunile de plantare și de ecologizare.

Impactul proiectului asupra tinerilor participanți s-a masurat în principal prin rezultatele de învățare (rezultatele imateriale) sub formatul cunoștințelor/abilităților/atitudinilor), generatoare de dezvoltare personala si socială. Rezultatele de învățare vor avea la rândul lor impact pozitiv in ceea ce privește participanții cel puțin din perspectivele:

a)adoptării unui stil de viață mai responsabil fata de natura si fata de ceilalți;

b)creșterii capacității acestora de a se adapta in medii cu persoane la rândul lor responsabile fata de natura si fata de ceilalți;

c)dezvoltării motivației de a-si continua învățarea in arii pe care pana in prezent le puteau considera marginale(precum aria tematica a educației pentru eco-responsabilitate).Prin acest ultim considerent apreciem ca proiectul nostru va avea asupra tinerilor participanți impact de tip “appetizer educațional”.

În urma evaluării activităților Asociația City Guide, alături de participanți consideră că proiectul  a fost unul de succes. 

mai multe informatii: www.asociatiacityguide.ro

 

Galerie foto (43)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite