Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALEGERI RUSIA. V. Putin a câştigat detaşat al patrulea mandat, din primul tur. Încă 6 ani la Kremlin

Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a obţinut 73,9% din voturile ruşilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează site-ul agenţiei Tass. Putin se află de peste 18 ani la conducerea Federaţiei Ruse.

ALEGERI RUSIA. V. Putin a câştigat detaşat al patrulea mandat, din primul tur. Încă 6 ani la Kremlin
Comentează 0

UPDATE: Vladimir Putin a câştigat detaşat un nou mandat, întrunind 73,9% din voturi, după o numărătoare preliminară.

Toate sondajele la ieşirea de la urne îl indică pe Vladimir Putin drept câştigător al alegerilor prezidenţiale desfăşurate, duminică, în Rusia, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Vladimir Putin: 73,9%

Pavel Grudinin: 11,2%
Vladimir Jirinovski: 6,7%
Xenia Sobceak: 2,5%

UPDATE: Franţa a anunţat că nu recunoaşte desfăşurarea alegerilor prezidenţiale ruse în Crimeea

"Franţa nu recunoaşte organizarea alegerilor prezidenţiale ruse în Crimeea, duminică. La patru ani de la anexarea ilegală a Republicii autonome Crimeea şi Sevastopolului, Franţa rămâne ferm ataşată restabilirii depline a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internaţional. Punerea în discuţie prin forţă este contrară dreptului internaţional, inclusiv angajamentelor asumate de Federaţia Rusă", declarat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat citat de agerpres.ro.

UPDATE: Autorităţi electorale ruse anunţă că examinează o serie de nereguli în alegerile prezidenţiale

Autorităţi electorale ruse au anunţat că examinează o serie de incidente cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în alegerile ruse de duminică, scrie The Associated Press.

Unul dintre incidente a avut loc în localitatea Liuberţi, situată lângă capitala rusă. Irina Konovalova, preşedinta Comisiei electorale a regiunii Moscova, a anunţat că toate buletinele de vot din runa respectivă au fost declarate invalide, scrie news.ro.

De asemenea, într-o localitate din Extremul Orient, Artiom, un bărbat a introdus mai multe buletine de vot în urmă, potrivit Tatinei Gladhih, preşedinta comisiei electorale din regiune. Ea a anunţat că urna a fost sigilată, iar bărbatul respectiv arestat.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite