Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vladimir Putin: "Terorismul este finanţat de unele ţări din G20"

Vladimir Putin:
Comentează 0

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul biefingului organizat la revenirea din Antalia, că terorismul este finanţat de 40 de state, inslusiv de unele care fac parte din G20, transmite TASS.

Vladimir Putin le-a spus jurnaliştilor, în cadrul briefingului organizat pentru prezentarea rezultatelor summitului G20, că este necesară stoparea finanţării terorismului din comercializarea ilegală a petrolului.

''Am dat exemple, bazate pe datele noastre, privind finanțarea de către persoane fizice a diferitelor grupări ale Statului Islamic. Finanțarea, așa cum am stabilit, provine din 40 de state, inclusiv din câteva state ale G20'', a afirmat președintele Putin la finalul reuniunii din Antalya, potrivit Interfax, citat de Agerpres.ro.

În același timp, liderul de la Kremlin a declarat că atentatele de vineri de la Paris arată că Rusia a avut 'dreptate' atunci când a propus organizarea unei coaliții antiteroriste internaționale.

'Este absolut necesară' formarea unei coaliții internaționale antiteroriste, a afirmat Vladimir Putin, citat de AFP. 'Am vorbit în timpul sesiunii ONU consacrate celor 70 de ani ai organizației. Am vorbit exact de acest lucru și evenimentele tragice care au urmat au confirmat faptul că noi am avut dreptate', a adăugat șeful statului rus.

În context, Vladimir Putin a făcut apel, implicit la Franța, să-și revizuiască poziția legată de necesitatea plecării imediate de la putere a președintelui sirian Bashar al-Assad.

Sursa: realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite