Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Națională a României sărbătorită la Sebiș

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Sebiș prin grija Primăriei orașului care a organizat acest eveniment într-un mod exemplar. Au fost discursuri despre însemnătatea zilei, cântece patriotice și depuneri de coroane.

Ziua Națională a României sărbătorită la Sebiș
Comentează 0

Iată că și la ceas de sărbătoare sebișenii s-au adunat într-un număr mare în Piața Tineretului din fața Primăriei pentru a participa la acest eveniment. Așa cum este creștinesc și firesc de altfel manifestarea a debutat cu o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru faptul că de peste un secol suntem o națiune unită, un popor creștin care prin voia lui Dumnezeu anul acesta am sărbătorit 101 ani de la Marea Unire Națională.

Oficialitățile au avut cuvântul

După programul religios oficiat de un sobor de preoți, Gheorghe Feieș, reprezentantul Consiliului Județean Arad, a avut un discurs legat de eveniment, după care primarul interimar al orașului Sebiș, Radu Demetrescu a ținut un discurs legat de Unirea Principatelor și de importanța evenimentului. 1 Decembrie este Ziua Națională a României și marchează un mare eveniment istoric – Unirea Transilvaniei cu regatul României. La 1 Decembrie 1918, în cadrul Marii Adunări de la Alba Iulia s-a votat unirea Transilvaniei cu patria mamă România, creându-se astfel un singur stat național. Astăzi Românii de pretutindeni sărbătoresc acest măreț eveniment”, a spus Radu Demetrescu.

Prezenți la eveniment au fost și viceprimarul interimar Teodor Toma, Cristian Feieș, administratorul orașului și consilier județean, Cristian Sârb – directorul spitalului din Sebiș, reprezentanți ai Poliției Orașului Sebiș, reprezentanți ai unităților de pompieri și jandarmi din Sebiș, precum și directorul liceului din oraș, dar și agenți economici din oraș.

Depuneri de coroane

Următorul punct a fost depunerea de coroane din partea Primăriei Sebiș, a Consiliului Local Sebiș, a Poliției, Jandarmeriei, ISU, a școlii din Sebiș, a reprezentanților cultelor și din partea celor două ocoale silvice din Sebiș, a partidelor politice și din partea unor agenți economici.

Program artistic

După terminarea depunerii de coroane a urmat un program cultural-artistic. Au fost cântece patriotice legate de neam și țară, precum și cântece populare de pe Valea Crișului Alb în compania soliștilor Ioana Luguzan-Roxin, Alexandru Pop și Florin Șandru. Orchestrația a fost asigurată de „Frații Șandru”, iar cei prezenți s-au prins în hore. De asemenea, mai trebuie spus că participanții au fost invitați să servească o mâncare de fasole cu ciolan, vin cald, crampă, băuturi răcoritoar, ceai și cafea. „La Sebiș este unitate și colaborare, ceea ce se poate observa foarte limpede. Ne respectăm reciproc și facem o echipă bună în favoarea cetățeanului“, a ținut să precizeze primarul interimar Radu Demetrescu.

Este foarte adevărat că la Sebiș există o unitate și bună înțelegre de aceea rezultatele se văd, astfel că Sebișul la ora actuală este printre cele mai dezvoltate orașe din țară iar șomajul este undeva la 0,2%, ceea ce arată că administrația locală este eficientă, aici făcându-se și multe investiții.

„Caravana tradițiilor de iarnă”, pe 14 septembrie

Și fiindcă se apropie Sărbătorile de Iarnă facem cunoscut tuturor localnicilor și nu numai că pe data de 14 decembrie „Caravana tradițiilor de iarnă” v-a poposi și la Casa de Cultură din Sebiș, orașul fiind cuprins în programul Centrului Cultural Județean Arad.

Articole asemanatoare