Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campionatul Național „ENDUROCROSS” s-a desfășurat pentru a VIII-a oară la Sebiș

Despre Sebiș, un oraș al tradițiilor și culturii se pot  spune multe lucruri frumoase, pentru că o serie de evenimente culturale se desfășoară în fiecare an în orașul de pe Crișul Alb. Însă nu este vorba doar despre evenimente culturale, ci și despre evenimentele sportive, care întregesc  calendarul manifestărilor.   

Campionatul Național „ENDUROCROSS” s-a desfășurat pentru a VIII-a oară la Sebiș
Comentează 0

Sebișul  are o echipă de fotbal competitivă de mulți ani și este singurul oraș din județ care găzduiește un concurs internațional de călărie, prin intermediul căruia copiii sunt încurajați să practice echitația.

Un alt eveniment sportiv care a devenit deja o tradiție la Sebiș este Campionatul Național de ENDUROCROSS, care în acest an s-a desfășurat pentru a VIII-a oară  în orașul Sebiș. Începând cu anul 2012, competiția s-a desfășurat și în orașul Sebiș , mai precis  prin pădurile ce înconjoară orașul. De amintit că această competiție a luat ființă cu zece ani în urmă, la inițiativa lui Cătălin Mocuța, un sebișan care trăiește acest sport la maxim și a primarului de atunci domnul Gheorghe Feieș, un om care a rămas mereu alături de  Sebișeni, din poziția pe care o ocupă în prezent, cea de consilier al președintelui Consiliului Județean, luptându-se mereu pentru atragerea investițiilor spre oraș.

Ca în fiecare an competiția este pregătită cu mult înainte de către Cătălin Mocuța, astfel ca în momentul evenimentului toate să decurgă  bine. Mai trebuie spus că acesta competiție beneficiază de un sprijin deosebit  din partea Primăriei Sebiș, respectiv a somnului primar Radu Demetrescu.

Iată că acolo unde  oamenii apreciază inițiativa și frumosul  se pot face lucruri deosebite pentru comunitate, astfel că Sebișul este cunoscut nu numai în țară datorită acestor competiții, ci și peste hotare.

Sâmbătă 11 mai  începînd cu ora 12.00,  a avut loc deschiderea acestui important eveniment din lumea sportului cu motor, în pădurea din „Strâmtura Sebișului”, vis a vis cu hotelul ONIX. La festivitatea de deschidere au  fost prezenti, președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, consilierul județean Gheorghe Feieș și primarul Radu Demetrescu, alături de organizatorul acestui eveniment , Cătălin Mocuța și doamna Nicoleta Olariu, președinta Comisiei „Tot teren,” a Federației Române  de motociclism.  

O competiție destul de dură

La Campionatul Național al României ,,ENDUROCROSS”, etapa I, la  start  s-au prezentat 85 de concurenți, 50 de concurenți la clasa ,,moto”  și 35 de concurenți la clasa quad și atw. Concurenții au venit atât din țară, din județele Timiș, Hunedoara, Bihor, Satu–Mare, Maramureș, Cluj, Bistrița–Năsăud, Harghita, Brașov, Sibiu, Buzău, Bacău, cât și din Ungaria.

Competiția  a fost destul de dură având în vedere  faptul că terenul a fost moale, din cauza ploilor din zilele de dinaintea concursului, astfel că fiecare concurent a luptat atât  cu timpii, cât și cu terenul dar și cu obstacolele traseului destul de dure.

Cătălin Mocuța, organizatorul competiției, se declară însă foarte mulțumit  de modul în care s-a desfășurat concursul dar și pentru faptul că nu a avut loc nici un incident nedorit pe toată durata acestuia. De altfel, printre cei care au urcat pe podium sunt și sebișeni care au concurat la diferite clase, printre care  la clasa ,,quad hobby”, este  Iacob Denis, care a câtigat și anul trecut un loc pe podium. 

Iată că acești tineri sebișeni aduc mândrie orașului natal, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure pe toți, pentru că acest  sport trebuie  dus mai departe, prin copii, așa cum este și cazul lui Cătălin Mocuța care a transmis fiului său dragostea pentru acest sport extrem, astfel încât Sebișul să fie un punct de atracție turistic și datorită acestor competiții sportive.

Următoarele competiții vor avea loc  în comuna Brazii în data de 25 mai și în comuna Pleșcuța în data de 8 iunie. Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

Articole asemanatoare