Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ZIUA funeraliilor Reginei Angliei. Ultimul drum al Elisabetei a II-a - Peste 2.000 de invitați

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Evenimentele încep la 12.44 ora României și se termină la ora 21.30. Lideri din întreaga lume, șefi de stat și de guverne, capete încoronate vor participa la funeralii, sunt măsuri de securitate fără precedent. Și președintele Iohannis va fi prezent la eveniment.

ZIUA funeraliilor Reginei Angliei. Ultimul drum al Elisabetei a II-a - Peste 2.000 de invitați
Comentează 0

Înmormântarea Reginei Elisabeta a doua. Evenimentele încep la 12.44 ora României și se termină la ora 21.30. Lideri din întreaga lume participă la funeralii. Joe Biden este deja în Londra, împreună cu soţia sa, Jill Biden. Și Klaus Iohannis va participa la funeraliile reginei, dar și principesa Margareta a României. Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment, ulterior șeful statului se va deplasa in SUA, la New York, la a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, apoi la San Francisco, unde se va întâlni cu membri ai comunității românești. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a organizate luni, 19 septembrie, sunt primele de la moartea lui Winston Churchill, în 1965.

Mii de oameni au stat ore întregi la cozi uriașe în ultimele zile pentru a-i aduce un ultim omgaiu Reginei Elisabeta a II, care va fi înmormânattă astăzi, la ora 21.30 a României. 

Înmormântarea Reginei Elisabeta a doua. Evenimentele încep la ora 12.44, ora României, și se termină la ora 21.30. Lideri din întreaga lume vor participa la funeralii, sunt măsuri de securitate fără precedent.

VEZI LIVE TEXT PE RELAITATEA.NET

UPDATE 8:40 - E liniște la Londra. Ușile de la Westminster Hall au fost închise pentru public de la ora 8:30, ora României. Au loc ultimele pregătiri pentru cortegiul funerar, sicriul Regine Elisabeta a II-a urmând ca în patru ore să ajungă la Westminster Abbey. Polițiștii și personalul de securitate sunt singurele persoane care se află pe străzi. Sicriul Reginei va fi mutat la Westminster Abbey, Abaţia urmând să fie deschisă la ora 10.00 pentru invitaţii la înmormântare, anunță BBC.

UPDATE 8:00 - Momentul final al omagiului adus de britanici la Westminster Hall, la sicriul Reginei Elisabeta a II-a. După ce ultimii membri ai publicului care făcuseră la coadă în noaptea de duminică spre luni au trecut prin sală, membrii personalului i-au urmat, iar Black Rod - Sarah Clarke a trecut ultima pe lângă sicriu. Rolul Black Rod este de a convoca parlamentarii pentru discursul reginei, al regelui. Vezi VIDEO - AICI

DETALII PE RELAITATEA.NET

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite