Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele oraşului Nădlac la a 11-a ediţie (Foto-Video)

Zilele oraşului Nădlac la a 11-a ediţie (Foto-Video)
Comentează 1

Sâmbătă şi duminică Nădlacul a fost în sărbătoare. Oraşul de la graniţă a avut invitaţi şi de peste hotare, din Slovacia şi Ungaria, însă şi din comunele vecine, Pecica şi Şeitin. Sărbătoarea a debutat la sala de conferinţe a Primăriei Nădlac, unde a fost decernată o dipomă de Cetăţean de Onoare a oreşului Nădlac doamnei conf. univ. dr. Dagmar Maria Anoca. Apoi, 4 familii din Nădlac au fost premiate de primarul Vasile CIiceac cu prilejul împlinirii a 50 de ani de căsnicie. Au fost lacrimi de fericire şi s-a cântat "La Mulţi Ani".

Tot alaiul s-a deplasat în parcul oraşului în frunte cu drăgălaşele majorete, în ritmul impus de fanfară. După un scurt discrus al primarului şi viceprimarului, în limba slovacă, precum şi al preşedintelui CJA, Adrian Ţolea şi al reprezentanţilor slovacilor, a început programul artistic, ce a debutat cu frumoasele majorete de la Nădlac, grupa mijlocie Butterfly pe o melodie de marş, apoi grupa mică Barbie Girls, şi grupa mare The Roses.

Au mai urcat pe scenă Andreea Fabri, Ansamblul Salasan al USCR cu o suită de dansuri slovace, Junii Nădlacului, Ansamblul Sîrbesc din Sîmpetru Mare, Ansamblul Maghiar Buza Virac din Pecica, Ansamblul Romilor din Şeitin, solista Alina Iuga, Viorel Leri, iar din frumoasa zonă a Maramureşului a încântat publicul familia Giurgiu, ultimii care au întreţinut buna dispoziţie până târziu în noapte a fost formaţia Uni Song din Slovacia.

Un spectacol de vis, lumea s-a încins la dans, în principal oaspeţii din Slovacia, care s-au simţit excelent la Nădlac. Nu au lipsit berea, micii, grătarele şi toate distracţiile. Pentru cei mici focul de artificii a fost cireaşa de pe tort.

Iată că deşi la Nădlac convieţuiesc câteva minorităţi, există înţelegere şi armonie, iar oraşul Nădlac arată frumos, cu un parc central minunat, se vede mâna de gospodar a primarului Ciceac, care de 11 ani este în fruntea oraşului. El este cel ce ţine unite aceste minorităţi, să trăiască în armonie şi linişte. Maramureşan de origine, acest om are vorbă bună penru fiecare, iar ca primar respectă cetăţenii şi este respectat. Am rămas surprins să văd că atât primarul cât şi soţia dânsului nu au plecat acasă, deşi era târziu în noapte, până nu au trecut pe la fiecare masă şi tarabă, să salute cetăţenii, un lucru cât se poate de frumos pentru un edil.

FOTO-VIDEO-TEXT: Dorin Bodea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite