Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drumul Nădlac-Csanadpalota, modernizat pe fonduri europene

Drumul Nădlac-Csanadpalota, modernizat pe fonduri europene
Comentează 0

Drumul care leagă oraşul Nădlac de Csanadpalota (Ungaria) a fost modernizat printr-un proiect transfrontalier, bazat pe fonduri europene. Nu mai puţin de 5,6 milioane euro a costat acest proiect în urma căruia au fost asfaltaţi 9,4 kilometri, din care 5,2 kilometri pe teritoriul nostru și 4,2 kilometri în Ungaria.

Proiectul a fost derulat pe durata a 18 luni, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2014 de către Primăria oraşului Nădlac, în calitate de partener, împreună cu Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria, în calitate de lider de proiect. El a vizat reabilitarea unui drum cunoscut de localnici de aproape două secole şi sub numele de „Drumul Paloţii”, care făcea legătura între cele două oraşe situate deoparte şi de alta a frontierei de stat româno-ungare. De modernizare a beneficiat și o anumită porțiune a străzii din Nădlac aflată în prelungirea acestui drum.

Trebuie menţionat însă că drumul nu poate fi folosit aşa cum ar trebui, în sensul că din România nu se poate trece în Ungaria şi nici invers, întrucât nu există un punct de frontieră în această locaţie.

Cei ce îl folosesc pot merge doar până la graniţă. Proiectul şi-ar putea dovedi utilitatea pe deplin doar în momentul în care România va intra în Spaţiul Schengen, sau în momentul în care aici va fi deschis un punct de trecere a frontierei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite