Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drumul vinului a fost inaugurat. Proiect de peste 60 de milioane de lei

Drumul vinului a fost inaugurat. Proiect de peste 60 de milioane de lei
Comentează 1

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră, derulat de Consilul Judeţean Arad, cu un impact deosebit şi asupra turismului arădean, a fost inaugurat sâmbătă. Vorbim despre „Drumul vinului Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria”, un proiect în valoare de 61.353.550,95 lei.

Drumul Vinului crează o legătură între Valea Mureşului şi Valea Crişului Alb, prin Podgoria Aradului, şi include reabilitarea a 24 de kilometri, pe două tronsoane. Primul tronson, DJ 708 B, se întinde de la desprinderea din DN 7 în comuna Păuliş şi până la intersecţia cu DJ 709, în comuna Şiria. Drumul DJ 708 B traversează localităţile Păuliş, Miniş, Ghioroc, Cuvin, Covăsânţ şi Şiria şi are o lungime de 18,7 kilometri. Cel de al doilea tronson, în lungime de 5,3 kilometri, DJ 708 C, face legătura între comuna Ghioroc şi Arad şi se întinde de la desprinderea din DN 7, în comuna Sâmbăteni şi până în comuna Ghioroc, la intersecţia cu DJ 708 B.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii administraţiei judeţene, dar şi ai autorităţilor locale din comunele prin care acest drum trece. Ne referim la preşedintele interimar al CJA, Adrian Ţolea, şi de primarii din Şiria, Valentin Bot, Covăsînţ, Traian Balint, Ghiroroc, Cornel Popi Morodan şi din Păuliş, Petru Nicoară.

Podgoria Miniş-Măderat este una dintre cele mai vechi podgorii de pe teritoriul României. Numeroase mărturii arheologice şi istorice atestă faptul că viticultura ocupa un loc important în viaţa locuitorilor din această zonă. Judeţul Arad are o istorie veche în ceea ce priveşte cultivarea viţei de vie, Podgoria Aradului fiind atestată documentar la începutul secolului al IX-lea.

 

Galerie foto (35)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide