Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoarea Fiilor satului Secusigiu (Seara tineretului - ediția V-a)

Secusigiu întotdeauna a fost o vatră folclorică autentică a județului Arad și a Banatului Mureșan,  dar mai mult de atât, a dat și oameni de valoare pentru județ sau chiar pentru România.

Sărbătoarea Fiilor satului Secusigiu (Seara tineretului - ediția V-a)
Comentează 0

Se spune că veșnicia s-a născut la sat pentru că acolo în satele noastre încă se păstrează frumosul și tradiția țăranului român. Atunci când primarul comunei este un om cu suflet mare care are respect  pentru autentic, tradiție și apreciază bătrânii satului, dascălii și toți oamenii de frunte ai comunității, este un lucru extrem de frumos și nu poate decât să-i facă pe acei oameni mult mai uniți, o comunitate unde oamenii se întorc întotdeauna cu drag ... printre cei dragi.

Dincolo de faptul că Ilie Cheșa este primarul comunei Secusigiu, el este un om cu suflet mare, sensibil la tradiția și frumusețea satului, fără a uita nici o clipă că acolo pe o uliță din localitatea Satu-Mare din comuna Secusigiu  a copilărit și tot acolo a învățat prima poezie la grădiniță. Cred că aceste lucruri sunt suficiente pentru a-l face să îndrăgească aceste locuri, dar în special oamenii de acolo. De aceea an de an, la sărbătoarea satului, Iliuță Cheșa (cum este alintat între colegii primari și la județ) nu uită să-i  adune pe toți cei plecați departe de satul copilăriei, la sărbătoarea satului Secusigiu și timp de două zile la “Ruga în Banat”. 

Dacă în a doua zi sărbătoarea începe așa cum este firesc și creștinește, la slujba religioasă, apoi sunt cinstiți oamenii care într-un fel sau altul și-au adus aportul la propășirea satului natal și aici vreau să spun că domnul primar nu uită niciodată acești oameni, însă nu uită nici de cei mai tineri pe care îi sprijină pentru că ei sunt viitorul comunei.

Prima  seară a sărbătorii a fost dedicată tinerilor din comună, astfel că au beneficiat de un program special dedicat lor, cu premii, cu dans și muzică pe măsură. Așa cum am spus, la Secusigiu  există o grijă specială din partea Primăriei pentru tineri și iată că de curând aici s-a înființat și o echipă de tineri boxiori care se dorește a deveni cât mai mare și puternică , în care să fie antrenați cât mai mulți tineri.

Desigur că Secusigiu se mândrește și cu echipele de fotbal, dar și cu formația voluntră de pompieri care de curând au câștigat un premiu clasându-se pe locul III la o competiție de profil.

Programul de sâmbătă seara a debutat cu o demonstrație de box după care muzica și-a făcut simțită prezența pe scenă, cu interpreți  ca Ioana Maria Paul, Mădălina Boroneanț, Mike David & New Generațion, Stand up comedy – Nemeti Marian, Marcela Iovi  & Youth Gang, Trupa Today, Angelo Bisbetico înterpretând câteva piese frumoase în limba italiană și bineînțeles Sonny Flame, care au făcut ca seara să devină una incendiară de-a dreptul, antrenând tineretul  în ritmul muzicii până târziu în noapte, chiar dacă cei mai mici abia își țineau ochii deschiși de somnic, nu au renunțat de dragul celor de pe scenă.

A fost o seară reușită  dedicată tinerilor din comună cărora primarul Ilie Cheșa le mulțumește pentru prezență într-un număr mare, iar la ediția următoare se așteaptă alte surprize pentru tinerii comunei.

Galerie foto (590)

Articole asemanatoare