Vremea Romania, Arad 0°C

Stiri Arad

Modernizarea drumurilor din comuna Secusigiu este în plină desfășurare

Modernizarea drumurilor din comuna Secusigiu este în plină desfășurare
Comentează 3

Comuna arădeană Secusigiu are o rețea extinsă de drumuri, peste 50 de kilometri. Cu toate acestea, administrația publică locală și primarul Ilie Cheșa și-au propus să sporească confortul locuitorilor prin demararea unor investiții în modernizarea drumurilor comunei. În aceste zile se lucrează la pietruirea mai multor străzi, în cadrul unui proiect demarat de primarul Ilie Cheșa.

Edilul își propune ca toate străzile de pe raza comunei să fie pietruite în perioada următoare. În plus, există un proiect care prevede asfaltarea mai multor drumuri de pe raza comunei. "Drumurile comunei Secusigiu sunt o prioritate pentru mine. De aceea a fost demarat acest proiect de pietruire și avem în plan un alt proiect pentru asfaltarea drumurilor. Anul trecut a fost unul foarte greu pentru Secusigiu din cauza faptului că nu a existat finanțare, aceasta fiind tăiată de guvernul PSD. Mă refer aici la un proiect depus pentru asfaltarea a șase kilometri de drumuri, dar Guvernul Ponta și Partidul Social Democrat au avut alte idei și au tăiat investiția de la Secusigiu", declară Ilie Cheșa, primarul comunei Secusigiu.

Primarul spune că a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării care prevede asfaltarea a 16 kilometri de drumuri. Este vorba despre drumurile, din toate cele patru sate, care dau în Drumul Județean ce străbate comuna Secusigiu. Valoarea proiectului se ridică la 120 de miliarde de lei vechi.

"Pentru a depune acest proiect la Ministerul Dezvoltării am avut nevoie de o hotărâre a Consiliului Local Secusigiu. M-a întristat faptul că anumiți consilieri locali, în frunte cu Gheorghe Grad (PSD) au lipsit intenționat. Calculul lor era simplu: dacă nu avem acea hotărâre nu putem depune proiectul și astfel comune Secusigiu pierde investiția. Sperau că în acest fel pot cuantifica din punct de vedere politic această pierdere. Din fericire ședința a avut cvorum și fără domnul Grad și astfel putem pune în practică proiectul. Este absurd ca cineva să se opună unor investiții pentru locuitorii din Secusigiu, pe motiv că are de pierdut din punct de vedere electoral. Întreaga situația mi-a lăsat un gust amar. Noi, trebuie să punem interesele cetățenilor pe primul plan. În plus, ședințele extraordinare (cum a fost și în acest caz) nu sunt plătite, iar unii consilieri vin la ședința doar dacă primesc bani", a mai completat primarul Ilie Cheșa.

Galerie foto (43)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite