Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şcollie şi grădiniţele din Secusigiu, o prioritate pentru primarul Ilie Cheşa

Şcollie şi grădiniţele din Secusigiu, o prioritate pentru primarul Ilie Cheşa
Comentează 1

Şcolile şi grădiniţele din comuna arădeană Secusigiu reprezintă o prioritate pentru primarul Ilie Cheşa. Acesta spune că în ultima perioadă au fost făcute mai multe lucrări la unităţile şcolare de pe raza comunei. “Şcolile şi grădiniţele din comuna Secusigiu reprezintă o prioritatea pentru mine. Tocmai de aceea, în ultima perioadă mai multe lucrări au fost finalizate, altele sunt în curs de realizare iar altele vor fi puse în practică în perioada următoare. Vorbim despre lucrări la Şcoala Mică din localitatea Sînpetru German, unde a fost schimbat acoperişul în urmă cu doi ani, în cadrul unui proiect multianual ce se întinde pe trei ani. Tot aici vorbim despre construirea unei anexe, a unei săli profesorale, a toaletelor dar şi montarea de geamuri termopan. Vorbim despre o clădire veche de 120 de ani, în care învaţă aproximativ o sută de copii. Aici lucrările de modernizare erau necesare. Sper ca în această lună să facem recepţia finală a lucrărilor derulate. De asemenea, la Şcoala Mare din aceeaşi localitate se va schimba tâmplăria şi se vor amenaja grupuri sanitare în interiorul clădirii şcolii”, spune Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu.

Proiectele derulate pentru unităţile de învăţământ nu se opresc la cele două exemple. La şcoala din localitatea Satu Mare a fost schimbat acoperişul, după ce anul trecut a fost schimbată tâmplăria. La grădiniţa din Secusigiu a fost înlocuită tâmplăria, urmând ca în vacanţa de Paşte să fie înlocuit şi acoperişul. Tot în perioada următoare va fi schimbat acoperişul şcolii din localitatea Munar.

Vor grădiniţă nouă

Primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheşa, mai spune că administraţia pe care o conduce doreşte ridicarea unei grădiniţe noi în localitatea Secusigiu. Urmează ca anumite avize să fie primite, iar apoi se poate trece la ridicarea construcţiei.

Trebuie menţionat că pe raza comunei Secusigiu există nu mai puţin de cinci şcoli şi patru grădiniţe. Acestea funcţionează în opt clădiri. Primarul Ilie Cheşa a explicat faptul că înteţinerea şi plata utilităţilor repreziuntă un efort din pricina numărului ridicat de unităţi şcolare, în comparaţie cu alte comune care au clădiri mai puţine. “Comuna Secusigiu este una dintre cele mai mari din judeţul Arad. Are patru sate aparţinătoare şi nu mai puţin de opt clădiri în care aproximativ 720 de copii îşi desfăşoară activitatea educaţională. Întreţinerea acestora, dar şi derularea unor investiţii necesită mulţi bani. În ultimii ani, doar investiţiile în şcolile şi grădiniţele din comuna Secusigiu s-au ridicat la peste 13 miliarde de lei vechi”, mai afirmă Ilie Cheşa, primarul comunei Secusigiu.

hghig

Galerie foto (45)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite