Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Votarea moțiunii de cenzură se amână! PSD a lipsit de la vot

Ședința Birourilor Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului, programată pentru ora 12:00, a fost suspendată din cauza absenței parlamentarilor PSD, anunță G4media.

Votarea moțiunii de cenzură se amână! PSD a lipsit de la vot
Comentează 1

BPR-urile ar fi trebuit să stabilească ziua în care urmează să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PSD Daniel Suciu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite