Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liberalii depun moţiune simplă pentru demiterea lui Oprea şi propun comisie de anchetă

Liberalii depun moţiune simplă pentru demiterea lui Oprea şi propun comisie de anchetă
Comentează 0

Liberalii au discutat în acestă dimineaţă cazul poliţistului mort în misiune, în timp ce însoţea coloana oficială a lui ministrului de Interne. Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu i-au cerut demisia lui Gabriel Oprea pentru că nu a explicat de unde a plecat, încotro se deplasa şi care era urgenţa ce impunea escorta poliţiei. Alina Gorghiu a anunţat, după şedinţă, că PNL va depune o moţiune simplă pentru demiterea lui Ponta şi va propune înfiinţarea unei comisii de ancheta.

Vasile Blaga a precizat că va propune grupului senatorial PNL să depună marți o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și să ceară audierea acestuia la Comisia de apărare a acestui for.

"La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem mâine o moțiune simplă pe această temă și Comisia de apărare să ceară audieri în acest caz, tocmai pentru a vedea cum se prezintă situația reală", a spus Blaga, după ședința comisiei de unificare a PNL.

La rândul său, Alina Gorghiu a susținut că grupul PNL din Camera Deputaților va lua în discuție propunerea privind înființarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului de Interne, audierea acestuia în Comisia de abuzuri și lămurirea situației săptămâna viitoare, în plenul Camerei, de către premierul Victor Ponta la 'Ora Guvernului'.

"La Cameră sunt trei propuneri pe care grupul parlamentar le va lua în discuție astăzi: mult discutata și propusa de altfel de societatea civilă comisie de anchetă. (...) În acest moment știm că nu există urmărire penală împotriva dl Oprea, motiv pentru care urmărirea fiind in rem nu văd de ce nu se poate propune o comisie de anchetă pentru a putea analiza toate aspectele care țin de abuzul în funcție, abuzul în putere referitoare la acest accident asupra căruia nu vrea nimeni să dea din partea Guvernului lămuriri. Va fi de asemenea o propunere de audiere a acestui ministru în fața comisiei care cercetează abuzurile. (...) O să propunem și la Cameră și la Senat același lucru. Mai avem o propunere pentru săptămâna viitoare, pentru luni, la ora primului ministru în Parlament cu tema lămuririi de către Ponta care nu face decât să atace în loc să lămurească această speță", a declarat Gorghiu.

Întrebată dacă PNL are majoritatea pentru o comisie de anchetă, ea a arătat că orice solicitare poate fi făcută.

"Eu cred că interesul tuturor parlamentarilor este să afle adevărul pentru că parteneriatul pe care trebuie să-l facem noi ca parlamentari nu este cu un ministru de Interne sau cu camarila domniei sale, ci parteneriatul trebuie să fie făcut cu opinia publică. Avem obligația să facem exerciții de transparență în Parlament", a spus Gorghiu.

Ea a subliniat că, în opinia PNL singura declarație acceptabilă pe care Gabriel Oprea putea să o facă era legată de demisia sa din funcția de ministru de Interne și viceprim-ministru.

"Din păcate, vedeți un binom, un cuplu extrem de puturos. Vedeți un Ponta-Oprea care nu fac decât să arunce acuze la adresa PNL, a președintelui Iohannis, a opiniei publice în loc să aducă lămuriri și în loc să aducă adevărul pe tapet așa cum se așteaptă toată lumea. Lămuriri cu privire la această speță sunt necesare ... a vedea care este sau în ce măsură s-a abuzat de putere de către acești oameni din Guvernul PSD este un lucru absolut obligatoriu", a afirmat Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că așteaptă o reacție și din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul lui Oprea.

Grupurile parlamentare ale PNL vor lua luni în discuție propunerile conducerii liberalilor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite