Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vieți de copii, puse ÎN PERICOL de către hoți. Au furat o țeavă de la instalația de oxigen a Secției Pediatrie II

Una dintre secțiile pediatrice ale Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad a rămas fără instalație de oxigen funcțională, după ce persoane necunoscute au furat 18 metri de țeavă din cupru care era montată pe exteriorul clădirii.

Vieți de copii, puse ÎN PERICOL de către hoți. Au furat o țeavă de la instalația de oxigen a Secției Pediatrie II
Comentează 0

Angajații Serviciului Administrativ al SCJU Arad au observat, luni, că o conductă din cupru montată pe un perete exterior al Secție Petriatire II a dispărut, aceasta alimentând cu oxigen instalațiile din saloane.

Conduca furată are o lungime de 18 metri, iar angajații cred că aceasta a fost sustrasă în weekend, însă nu au niciun indiciu, pentru că perimetrul respectiv nu este acoperit de sistemul de supraveghere video.

Conform reprezentanților spitalului, fapta este de o gravitate deosebită, pentru că în cazul în care un copil ar fi avut nevoie urgentă de masca de oxigen, s-ar fi constatat târziu că instalația nu funcționează.

„Din fericire, niciun pacient nu a necesitat oxigen, după acest furt. Dacă va fi cazul, vom muta pacienții cu astfel de nevoi pe o altă secție (într-o altă clădire - n.r. )”, a declarat directorul medical al SCJU Arad, George Ciprian Pribac.

Conform sursei citate, furtul a fost sesizat Poliției, care va face cercetări în vederea identificării autorilor.

Instalația de oxigen urmează să fie reparată în câteva zile, urmând ca țeava de cupru să fie montată, de această dată, pe interiorul clădirii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite