Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aglomerația de la Urgențele Spitalului Județean, în atenția autorităților

Reprezentanții Consiliului Județean caută soluții pentru a se elimina aglomerația de la Unitatea Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean, acolo unde se prezintă mulți pacienți cu afecțiuni care nu reprezintă urgențe medicale.

Aglomerația de la Urgențele Spitalului Județean, în atenția autorităților
Comentează 1

Vicepreședintele Consiliului Județean Claudia Boghicevici le cere arădenilor să ia în considerare existența Centrelor de Permanență, care funcționează în municipiu și care pot degreva presiunea de pe UPU. Asta pentru că de ani de zile se constată că arădenii se îndreaptă cu orice fel de afecțiuni, chiar și cu cele minore, la Spitalul Județean, crescând fluxul de pacienți.

„Unele consultații pot fi realizate mult mai aproape de domiciliul solicitanților și în condiții mult mai lejere, cu timpi de așteptare scăzuți. Am discutat cu specialiștii din domeniul sanitar care ne-au cerut să mediatizăm aceste Centre de Permanență. Mi s-a demonstrat că ele sunt mult subutilizate. Dotarea acestora cu echipamente minimale de adresare a urgențelor minore este în atenția noastră. Aceste servicii medicale în Centrele de Permanență sunt gratuite”, a declarat Boghicevici.

Reprezentanții Consiliului Județean Arad le cer și primarilor din județ să înființeze centrele locale de permanență, care asigură continuitatea asistenței medicale primare între orele 15,00-8,00, iar cu ocazia sărbătorilor, 24 de ore din 24, în regim de gardă realizată de către medicii de familie. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite