Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Va fi reluată construirea complexului "Butterfly" din Fântânele, un proiect de 20 milioane de euro. Iată planurile investitorilor

Una dintre cele mai spectaculoase investiții anunțate în județul nostru - construirea unui complex urbanistic de lux în Fântânele – va continua, după ce firma care derulează proiectul a ieșit din insolvență.

VIDEO | Va fi reluată construirea complexului
Comentează 1

Tribunalul Arad a aprobat planul de reorganizare prezentat de către investitorii italieni, care anunțau un proiect de 20 de milioane de euro ce cuprindea unul dintre cele mai mari terenuri de golf din Europa.

”Admite raportul prezentat de administratorul judiciar Fides Advisor I.P.U.R.L, privind pe debitoarea SC Bellavista Golf Villas & Resort SRL. În baza art.101 din Legea 85/2006 modificată, confirmă planul de reorganizare a societăţii debitoare SC Bellavista Golf Villas & Resort SRL. În baza art.103 din Legea 85/2006 modificată, dispune debitoarei să îşi conducă activitatea prin administratorul special Igaş Emilia, sub supravegherea administratorului judiciar Fides Advisor I.P.U.R.L. şi în conformitate cu planul confirmat”, este soluția instanței.

Astfel, compania italo-română Bellavista Golf Villas & Resort a intrat în reorganizare și are timp trei ani să-și ducă la final planurile. La fiecare trei luni, administratorii se vor prezenta în fața instanței pentru a prezenta pașii parcurși, judecătorii dorind să se convingă că planul de reorganizare este respectat.

Reprezentanți ai investitorilor au declarat, pentru ARQ, că luxosul complex va fi realizat, în ele din urmă, însă nu au putut preciza când vor fi reluate lucrările pe șantier, acolo unde nu se mai întâmplă nimic de trei ani. Investiția se blocase pentru că italienii nu au mai primit fondurile europene nerambursabile la care sperau.

În 2010, italienii anunțau că  jumătate din suma necesară este nerambursabilă, provenind de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. Astfel, din bugetul de 84.567.356 lei prevăzut, 43.628.095,00 lei ar fi trebit să reprezinte valoarea finanţării nerambursabile.

Creditorii au cerut falimentul

Nu mai puțin de 18 creditori ceruseră falimentul companiei italo-române Bellavista Golf Villas & Resort. Printre aceștia se numărau Primăria Fântânele, CNADNR, Finanțele Publice Județene, dar și firma de construcții angajată să execute lucrările.

Compania intrase în insolvență în martie 2013, iar creditorii, care au de recuperat milioane de euro, s-au adresat instanței, pentru că nu mai aveau încredere că proiectul va fi finalizat.

Doar firma de contrucții Tehnodomus Arad ar avea de încasat aproximativ trei milioane de euro, pentru lucrări executate, facturate și pentru care societatea a plătit deja la stat taxe și impozite.

Prin falimentul investitorilor, o posibilitate de recuperare a datoriilor o reprezenta terenul de sute de hectare deținut de companie, însă judecătorii au fost de părere că firma se poate reorganiza.

Planurile pentru Fântânele

Complexul are disponibil un teren de 364 hectare, adică mai mult decât zonele locuite ale comunei Fântânele.

Până în prezent s-au realizat fundaţii și amenajări de terenuri, reprezentând doar 30 la sută din proiect, care ar fi trebuit inaugurat în 2013.

Conform PUZ, zona rezidenţială a complexului ar trebui amenajată pe 173,95 hectare şi ar cuprinde 20 vile de lux, 32 vile individuale, 66 de vile, 355 de vile cu regimul de înălţime parter, două etaje şi penthouse. Fiecare vilă de lux ar urma să aibă 5.000 de metri pătraţi de teren individual.

„În zona de locuinţe vor mai exista spaţii comerciale, agenţii bancare, ateliere de producere şi desfacere artizanat, internet cafe, bowling, dar şi spaţii pentru dotări şi servicii de interes zonal", se precizează în PUZ.

O suprafaţă de 51 de hectare ar fi destinată terenului de golf, care ar fi unul dintre cele mai mari din Europa şi ar avea o formă de fluture, de unde vine și numele complexului – "Butterfly Royal Golf Resort”.

Ar urma să mai fie construite un hotel de lux, restaurante, un centru pentru SPA şi fitness.

O altă zonă ar cuprinde locuinţe de serviciu în regim parter şi etaj, terenuri de tenis, ma­gazine şi locuinţe personale.

În cartierul din complex ar urma să locuiască peste 3.000 de per­soane, ceea ce înseamnă mai mult decât populaţia întregii comune.

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite