Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vehiculele istorice au ieșit din nou la parada de toamnă

Sâmbătă, 20.10.2018 în piața Avram Iancu din Arad a avut loc parada de toamnă a vehiculelor istorice.

Vehiculele istorice au ieșit din nou la parada de toamnă
Comentează 0

Peste patruzeci de mașini s-au întâlnit pentru un nou eveniment RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA în Arad. De câțiva ani buni, municipiul Arad este gazda acestui eveniment care se desfășoară de două ori pe an, respectiv primăvara și toamna.

Această pasiune pentru vehicule vechi începe să i-a tot mai mult amploare datorită faptului că sînt tot mai mulți cei care își doresc o mașină istorică. Aradul este una dintre cele mai bune filiale RETROMOBIL din țară, cu un număr însemnat de vehicule istorice, ceea ce arată că arădenii nu și-au uitat trecutul automobilistic.

Dacă până în urmă cu câțiva ani, clubul avea în general mașini mici, iată că astăzi membrii retromobil sunt  posesori de M-461, Gaz 69 și TV-uri, amintind de un domn care îmi este și prieten foarte bun,  deținătorul a două TV-uri românești, respectiv o autospecială și o autostație militară.

De la un sezon la altul apar vehicule în club și nu numai mașini mici ci tot mai mari, sperând ca în curând să apară și camioane, fie ele militare sau civile și acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că încet, evenimentul capătă amploare încercînd să călcăm pe urmele  nemților care au o tradiție pentru  astfel de vehicule. De fapt în Germania este o tradiție și legată de tractoare și utilaje vechi pentru agricultură.(Sperăm ca pe viitor și la noi să fie un astfel de eveniment)

Această pasiune nu aduce bani, nu umple buzunarele neisprăviților și nici nu sunt de dorit astfel de oameni, ci este o pasiune care absoarbe bani și vreau să amintesc acest lucru tuturor celor care se gândesc la un câștig  din această pasiune. În schimb aduce multe mulțumiri sufletești celor care dețin și conduc astfel de mașini.

Așa cum spunea  cineva, „tabla fără suflet este egal cu zero”, adică dacă nu simți nimic pentru acel vehicul, este un lucru inutil să-l deții, este pierdere de vreme și bani aruncați. Nu contează marca acelei mașini fie turism, jeep sau camion, însă contează extrem de mult să o întreții, să păstrezi acea mașină funcțională, iar atunci când urci la volanul ei să o faci cu mare drag.

Nu sunt mulți cei care fac astfel de sacrificii în ziua de azi, dar cei care dețin astfel de mașini o fac din suflet, pentru că numai așa vor duce tradiția automobilistică mai departe într-o țară care și-a uitat de mult adevăratele valori.

Nu e ușor de multe ori, pentru că se fac eforturi financiare mari, dar atunci când îți dorești cu adevărat, ...răzbești și de multe ori și aici, ca în viața de zi cu zi, „viața bate filmul”.

 

Galerie foto (191)

Articole asemanatoare