Vremea Romania, Arad 13°C

Stiri Arad

Tăierea tradiţională a porcului, oficiată în Piaţa Avram Iancu

Tăierea tradiţională a porcului, oficiată în Piaţa Avram Iancu
Comentează 1

Sâmbătă la oreele amiezii, în Piaţa Avram Iancu, doi porci de toată frumuseţea au fost sacrificaţi de către o echipă de măcelari iscusiţi, sub privirile curioase ale mulţimii şi deopotrivă nostalgice (privirile) ale soldaţilor sovietici din grupul statuar plantat în vremuri de restrişte în mijlocul parcului. După ceremonialul tăierii şi tranşării, o veritabilă lecţie de anatomie animală,  a urmat pregătirea tradiţională a  bunătăţurilor. 

„De la pomana porcului, un fel de mâncare obținut prin prăjirea bucăților de carne (bucăți de mușchi, ficat, slănină, coastă, falcă, reprezentând toate părțile animalului sacrificat) în grăsime, la cârnați, șorici, jumări și țuică, precum și alte preparate gustoase la ceaun, vom aveam toate ingredientele necesare pentru a sărbători cum se cuvine alături de voi”, au punctat organizatorii evenimentului.

Galerie foto (62)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite