Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei puncte importante: UTA – U. Cluj 2-0 şi elevii lui Laszlo Balint părăsesc pentru moment ultimele locuri (FOTO)

UTA câştigă cu 2-0 partida desfăşurată astăzi, la matineu (mulţumim LPF şi Digi Sport) pe Arena Francisc Neuman, în compania Universităţii Cluj. Bătrâna Doamnă îşi trece în cont toate cele trei puncte puse în joc, părăsind, cel puţin pentru moment, ultimele locuri ale clasamentului din play-out. Rămâne de văzut dacă restul rezultatelor îi vor fi favorabile sau va coborî în clasament în urma disputării jocurilor din această etapă.

Trei puncte importante: UTA – U. Cluj 2-0 şi elevii lui Laszlo Balint părăsesc pentru moment ultimele locuri (FOTO)
Comentează 0

O primă repriză cu un joc frumos, cu o echipă a Bătrânei Doamne care a arătat că îşi doreşte să-şi subordoneze adversarul s-a încheiat cu un avantaj de 2-0 pentru echipa arădeană. Încă din primele minute UTA încearcă să se apropie de poarta adversă, fiind în căutarea celor trei puncte de care are nevoie ca de aer. În minutul 3, Rareş Pop primeşte de la Ubbink,  centează pentru Postolachi, dar Miron îi „fură” mingea basarabeanului. Gazdele continuă să ţină de balon, fără a-şi crea faze periculoase, dar în minutele 23 şi 26 avea să dea lovitura prin Postolachi şi Milosevic. Primul gol, marcat de basarabean vine din pasa lui Roger Jr. Brazilianul centrează din stânga, Postolachi sare din spatele lui Chipciu, îl depăşeşte fără nicio problemă şi înscrie din careu. La golul doi, faza pleacă de la acelaşi Roger, Postolachi şutează tacantul muntenegrean a finalizat cu capul, din ”șase metri”, după o reluare nu tocmai bună a lui Postolachi. Faza a plecat de la Roger, Postolachi şutează de lângă Chipciu, dar mingea este trimisă defectuos. Din fericire, Milosevic este pe traseul balonului, pune capul şi înscrie pentru 2-0.

Până la finalul primei reprize ar mai fi de remarcat intervenţia bună a lui Rareş Pop din minutul 34, când îi suflă mingea lui Tescan la marginea careului lui Kucher şi ocazia oaspeţilor din minutul 37, când Pițian trimite cu capul din careu, dar balonul trece pe lângă poartă.

UTA cedează teren, dar totul se termin cu bine

În repriza secundă, elevii lui Laszlo Balint fac pasul înapoi, astfel încât şepcile roşii au mai multe ocazii. În minutul 48, Gomes reuşeşte să înscrie dintr-o pasă venită de la Chipciu, dar golul este anulat pentru ofsaid, partida fiind întreruptă minute bune. În minutul 60, Remacle trage din prima, după ce primeşte un balon de la Chipciu, dar ucraineanul Kucher este la post. Două minute mai târziu, Simion a șutat de la marginea careului mare, însă portarul UTA-ei respinge şi de această dată. UTA reuşeşte să preia puţin controlul jocului, iar în minutul 75 este rândul arădenilor să fie periculoşi. Paul Anton execută o lovitură liberă din stânga porţii lui Gorcea, dar mingea trece puțin peste clujeană. Aflaţi în căutarea golului de onoare, clujenii forţează. În minutul 90+3, este rândul lui Chipciu să fie periculos. Fostul stelist trage la colţul scurt, dar Kucher respinge şi UTA câştigă cu 2-0.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Laszlo Balint, respectiv Ioan Ovidiu Sabău.

UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger Jr. – Batha, P. Anton (Cascini) – Postolachi (Keşeru), Ubbink (Hoxhallari), R. Pop (Şteau) – Milosevic (Otele). Pe bancă: Fl. Iacob – R. Benzar, Dobrescu, Hoxhallari, Cascini, Otele, Şteau, Keşeru, Barbosa.

U. Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian (Ispas), Chipciu – Oancea (Filip), Simion, Bic – Remacle (D. Nistor), Ze Gomes, Tescan ( I. Stoica). Pe bancă: Iliev – Goranov, Ispas, D. Nistor, Ilie, Bălan, Filip, Haită, Ianis Stoica.

Partida a fost condusă la centru de Sorin Costreie, ajutat la cele două tuşe de Mircea Grigoriu şi Imre-Laszlo Bucsi, în timp ce Ionuț Coza a fost arbitru de rezervă. În Camera VAR s-au aflat Rareș Vidican și Marius Badea, iar observatori au fost Nicoale Grigorescu (FRF) şi Dan Potocianu (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (53)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite