Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un inspector ANAF din Arad a fost CONDAMNAT pentru trafic de influență

Un inspector ANAF din Arad a fost CONDAMNAT pentru trafic de influență
Comentează 0

Un inspector din cadrul ANAF Arad, Dorica Coman, a fost condamnat pentru trafic de influență, după ce a ajutat o persoană să obțină ilegal credite bancare.

Judecătorii Tribunalului Arad au stabilit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru Coman, care între timp nu mai este angajată la ANAF, dar au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de doi ani. În acest timp, Coman trebuie să se prezinte periodic la serviciul de probaţiune Arad, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Fostul inspector ANAF va presta muncă în folosul comunităţii 60 de zile la Primăria Sântana sau la Primăria Arad.

Instanța a mai decis să fie confiscate de la condamnată sumele de 500 lei şi 1100 euro și a menținut sechestrul asupra unui imobil pe care-l deține.

Dorica Coman va plăti 1200 lei cheltuieli judiciare.

A ajutat o persoană să obțină ilegal credite

Procurorii au susținut, pe parcursul procesului, că, la începutul lunii septembrie 2014, inculpata - în calitate de inspector principal în cadrul Serviciul Colectare și Executare persoane fizice și juridice – a pretins de la o persoană bani pentru a o ajută să obțină ilegal credite bancare.

”A pretins şi primit de la denunțătorul O.G.V., în mai multe tranşe, suma totală de 1000 euro, 500 lei şi bunuri în valoare de aproximativ 100 euro, pentru a interveni pe lângă funcționarii  din cadrul Finanțelor Publice în vederea înregistrării unor adeverințe de venit cu conținut nereal, în sensul declarării unor sume mai mari decât cele reale, în scopul obținerii unor credite bancare”, preciza un comunicat al procurorilor.

Articole asemanatoare