Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Verificarea MARILOR AVERI: Fiscul e cu ochii pe trei arădeni

Verificarea MARILOR AVERI: Fiscul e cu ochii pe trei arădeni
Comentează 1

Trei arădeni au intrat deja în atenția ANAF în cadrul campaniei care vizează marile averi, iar la nivel național numărul bogaților care sunt verificați în prima etapă depășește 300.

Niciun nume nu a fost dat publicității, verificările fiind făcute cu protejarea identității celor vizați.

Fiscul a anunţat săptămâna trecută că a început programul de verificare a persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat cu 313 dosare, de care se ocupă 60 de inspectori.

Din totalul de 14,3 milioane de persoane care obţin venituri impozabile, ANAF a selectat aproape 300.000 pentru eşantionul semnificativ supus analizei de risc. Printre aceştia se numără asociaţi sau acţionari care au împrumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoane care au cumpărat bunuri sau case de peste 70.000 de euro, au depozite anuale de peste 150.000 de lei sau au achiziţionat maşini mai scumpe de 25.000 de euro.

ANAF realizează cele mai multe verificări ale averilor deţinute de persoanele fizice identificate cu risc fiscal în Ilfov (34), Bucureşti (31), urmate de judeţele Suceava (14), Buzău (10) şi Tulcea (10), din cele 313 persoane stabilite pentru primă fază a programului derulat.

La polul opus se situează judeţele Vaslui, cu 2 persoane fizice verificate, şi Dâmboviţa, Arad, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud şi Covasna, cu câte trei persoane.
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite