Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ANAF vrea să-i taxeze și pe românii care lucrează în străinătate

ANAF vrea să-i taxeze și pe românii care lucrează în străinătate
Comentează 5

ANAF, ajutată de propunerea de amendament la Codul de Procedură Fiscală a deputatului Aurelia Cristea, vrea să aibă acces la toate conturile românilor care muncesc în străinătate.

Mai exact, ANAF intenționează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate și să-i oblige pe aceștia să plătească retroactiv orice contribuție socială pe care aceștia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă.

Propunerea deputatei, care se pare că este suținută de coaliția aflată la guvernare, presupune introducerea în Codul de Procedură Fiscală a faptului că ANAF poate colabora cu peste 52 de bănci internaționale, practic principalele bănci din lume.

Urmare a acestei colaborări, ANAF-ul va avea acces la toate conturile deschise de românii care muncesc în străinătate la aceste bănci și va putea să calculeze cât de mult aceștia ar trebui să plătească taxe și impozite statului român. 

Se urmărește mai ales recuperarea CAS pe care românii ar trebui să o plătească indiferent de locul în care lucrează, mai ales dacă muncesc la negru.
 

Sursa: www.romaniatv.net
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide