Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria propune o TAXĂ SPECIALĂ pentru salubrizarea orașului. Află cine o va plăti

Primăria propune o TAXĂ SPECIALĂ pentru salubrizarea orașului. Află cine o va plăti
Comentează 0

Primăria a dat publicității un proiect pe care urmează să-l supună votului consilierilor locali, cel mai probabil în această lună. Conform inițiativei administrației locale, o nouă taxă va fi instituită în oraș.

Este vorba de o taxă specială, care ar urma să fie plătită doar de către cei care nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare menajeră. Și nu sunt puțini! Conform informațiilor cuprinse în proiect, doar 116.313 persoane plătesc tariful de salubrizare menajeră, iar populația orașului este mult mai numeroasă. Ar mai fi loc de taxat zeci de mii de persoane!

Astfel, pentru persoanele fizice se propune o taxă pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor de 7,34 lei pe lună, iar pentru persoane juridice, de 135,37 lei pe metru cub.

„Persoanele care nu au încheiat contracte de prestare a serviciului de salubrizare şi produc la rândul lor deşeuri similar cu cei care au contractat aceste servicii beneficiază în mod fraudulos de aceleaşi servicii de care beneficiază şi acele persoane care au încheiat contracte pentru aceste servicii, în sensul că şi acele deşeuri sunt colectate și transportate de către operator”, se arată în proiect.

Dacă aleșii locali vor aproba taxa specială, se vor face verificări pentru depistarea beneficiarilor neplătitori, iar pentru asta se va apela inclusiv la ajutorul Poliției Locale și a Serviciului de Evidență a Persoanelor Arad. 

Cei prinși vor primi somații, iar dacă în termen de zece zile nu vor încheia contracte, va fi sesizată Direcția de Venituri a Primăriei, unde vor figura ca datornici la bugetul local, ceea ce înseamnă că nu își vor mai putea plăti celelalte impozite și taxe locale până când nu se vor achita și de aceste datorii.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite