Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Turcia merge din nou la război. Anunțul lui Erdogan

Turcia va efectua noi operaţiuni militare externe asemănătoare cu cea din nordul Siriei îndreptată împotriva grupărilor kurde din regiune, a anunţat, duminică, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Turcia merge din nou la război. Anunțul lui Erdogan
Comentează 0

Declaraţiile lui Erdogan au fost făcute în contextul în care Turcia urmează să organizeze alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate la data de 24 iunie.

”Pentru a-şi curăţa frontierele de grupările teroriste, Turcia va lansa noi operaţiuni după modelul operaţiunii Ramura de Măslin. Obiectivul nostru este să anihilăm toate organizaţiile teroriste care ne atacă”, a declarat Erdogan în cadrul unui discurs susţinut în faţa susţinătorilor săi din Istanbul.

Erdogan a avertizat în mai multe rânduri că Turcia va efectua operaţiuni militare şi împotriva kurzilor din Irak, chiar şi în pofida avertismentelor date de Statele Unite şi Franţa.

Preşedintele turc a adăugat că armata turcă a anihilat peste 4.000 de ”terorişti” în cadrul operaţiunii militare din provincia siriană Afrin.

Liderul de la Ankara a dat asigurări că operaţiunile duse de Ankara împotriva kurzilor din Siria nu distrag atenţia Turciei de la lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

 


Scrie un comentariu

trimite