Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei lucruri la care este important să fim atenți atunci când alegem detergentul pentru rufe

Curatarea rufelor reprezinta o activitate destul de comuna in conditiile in care aproape zilnic ne vedem pusi in situatia de a spala rufele pentru a indeparta diverse pete de pe acestea.

Trei lucruri la care este important să fim atenți atunci când alegem detergentul pentru rufe
Comentează 0

In acest sens, detergentul de rufe reprezinta un aliat de nadejde pentru fiecare dintre noi avand in vedere ca fara acesta indepartarea petelor dificile ar fi un lucru aproape imposibil. Detergentul pentru rufe se regaseste adesea pe listele noastre de cumparaturi si cu toate acestea, de foarte putine ori ii acordam toata atentia cuvenita. Pretul este adesea unul dintre factorii principali dupa care ne lasam ghidati atunci cand facem astfel de achizitii, astfel ca nu de multe ori luam in calcul si calitatea detergentilor pe care ii utilizam pentru curatarea rufelor.

Detergentii alcatuiesc astazi o gama foarte larga de produse, de aceea alegerea detergentului de rufe potrivit pentru nevoile noastre nu este un lucru foarte simplu, chiar daca in fond lucrurile ar putea parea simple. Gratie faptului ca la ora actuala exista numeroase magaizne online care comercializeaza detergenti de rufe, identificarea celui potrivit pentru nevoile noastre este o sarcina mult mai simpla. Iata asadar 3 lucruri esentiale de care ar fi bine sa se tina cont ori de cate ori se doreste achizitionarea unui detergent pentru rufe.

 

Tipul de detergent.

Detergentul clasic si anume cel pudra este fara doar si poate unul dintre tipurile de detergent cele mai comune. Un lucru foarte important de retinut este faptul ca in ceea ce priveste calitate, intre detergentii lichizi si cei pudra nu exista niciun fel de diferenta, ci este mai degraba o simpla chestiune de preferinte. Detergentii se pot regasi la ora actuala sub forma de pudra, capsule si lichid., fiecare dintre acestea avand o eficienta similara in ceea ce priveste indepartarea petelor de pe rufe.

 

Detergenti cu inalbitori sau fara?

Un lucru esential de avut in vedere atunci cand se alege un detergent este acela de a fi atenti daca detergentul are agenti de inalbire sau nu. Un detergent care contine agenti de inalbire reprezinta o alegere ideala in situatia in care rufele sunt albe avand in vedere ca acesti agenti indeparteaza cu usurinta petele de pe aceste rufe. Daca rufele care trebuie curatate sunt colorate, acesti detergenti nu sunt tocmai potriviti avand in vedere ca utilizati in mod constant pe aceste rufe, pot duce la decolorarea acestora. Asadar, este foarte important sa avem in vedere ce tip de rufe avem de curatat pentru a putea face o alegere potrivita in ceea ce priveste detergentul.

 

Modalitatea de depozitare.

Odata achizitionat un tip de detergent, este foarte important sa se aiba in vedere depozitarea acestuia intr-un loc ferit de umezeala si de razele soarelui datorita faptului ca in ambele cazuri detergentul isi poate pierde din calitate. Mai mult decat atat, este necesar sa aveti in vedere sigilarea pungii in care se regaseste detergentul astfel incat sa-si pastreze cat mai bine si pentru vreme cat mai indelungata proprietatile de curatare.


Scrie un comentariu

trimite