Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei beneficii neștiute ale consumului regulat și responsabil de cafea

Momentul savurarii cafelei a devenit o traditie in mai toata lumea avand in vedere ca diminetile a milioane de oamneii incep desigur cu o delicioasa cafea.

Trei beneficii neștiute ale consumului regulat și responsabil de cafea
Comentează 0

Chiar daca apa si ceaiul ar putea fi considerate bauturi mult mai populare, cert este faptul ca si cafeaua ocupa un loc de top pe lista preferintelor a milioane de oameni din intreaga lume. Inca din cele mai vechi timpuri, cafeaua a reprezentat pentru oamenii vremii o mare descoperire, avand in vedere ca principalele beneficii ale acesteia au fost descoperite inca de pe atunci. Cafeaua este unul dintre produsele care au fost studiate pentru vreme indelungata, astfel ca specialisti din intreaga lume au descoperit numeroase alte beneficii importante ale consumului regulat si desigur in cantitati responsabile ale cafelei. Chiar daca de cele mai multe ori o consumam pur si simplu din obisnuinta, cert este faptul ca un consum regulat de cafea este mai benefic organismului nostru decat ne-am putea imagina.

Cafeaua se regaseste in momentul actul sub o diversitate de forme si brand-uri, astfel ca este important sa identificam aceea aroma care reuseste sa ne alinte simturile cat mai bine. Cafeaua sub forma de capsule de cafea reprezinta un tip de cafea ceva mai nou, insa cafeaua sub aceasta forma devine din ce in ce mai populara peste tot in lume. Esti un consumator de cafea? Iata cateva lucruri nestiute despre beneficiile de care organismul tau se poate bucura in urma consumului acesteia.

Intregul organismul primeste un plus de energie.

Cu siguranta fiecare dintre noi am auzit cel putin odata despre faptul ca o ceasca de cafea ne ofera un plus de energie si acest lucru este cat se poate de real conform studiilor de specialitate. Ingredientul principal care se regaseste in boabele de cafea este cofeina, ingredient despre care stim ca este responsabil pentru plusul de energie pe care il primim din fiecare ceasca de cafea. Asadar, 1-2 cesti de cafea pe zi ne pot oferi energia necesara pentru a face fata provocarilor din fiecare zi.

Stimuleaza activitatea creierului.

Creierul nostru oboseste, fapt pentru care noi restimtim aceasta oboseala prin incapacitatea de a ne mai putea concentra foarte bine pe ceea ce avem de facut. Aceasta stare de oboseala si de somnolenta apare mai ales in a doua parte a zilei, astfel ca o ceasca de cafea poate fi de-a dreptul salvatoare in astfel de momente, dat fiind faptul ca aceasta reuseste sa stimuleze foarte bine activitatea creierului.

Cafeaua ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Un consum regulat si desigur responsabil de cafea poate fi foarte benefic si sistemului circulator avand in vedere ca aceasta regleaza tensiunea arteriala. Cu toate acestea insa, este foarte important ca, cafeaua sa fie intotdeauna consumata in cantitati responsabile si chiar evitata de catre personalele care sufera de diverse afectiuni cardiace care se pot agrava in urma consumului acesteia. Mai mult decat atat, trebuie retinut faptul ca un consum de cafea peste masura (mai mult de 3 cesti pe zi) poate provoca insomnii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite