Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pericolul din cafeaua de la automat. Îţi macină organele

Pericolul din cafeaua de la automat. Îţi macină organele
Comentează 0

Cafeaua de la automat e cea mai simplă şi la îndemână soluţie, mai ales atunci când suntem la muncă. Dar ascunde un adevărat pericol pentru sănătate: afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea. La automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi. Mai mult,  în anumite sortimente de cafea apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face... hârtia.

Pare o banală cafea în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. Dar e picătura chinezească, în variantă modernă, pentru rinichii, ficatul dv. şi sistemul circulator, scrie observatortv.ro.

Astfel, populara cafea cu lapte (caffe latte) conţine apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Aceleaşi substanţe se regăsesc şi espresso machiatto.

Înceacă să cauți mașinile care macină boabele pe loc sau, cel mai bine, prepară singur(ă) cafeaua, la ibric, din boabe măcinate. Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. Însă principala problemă este la automate se foloseşte cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe.

"Dacă eşti sănătos poţi să bei şi cinci cafele pe zi. Dar nu cafea solubilă, de la automate. Conţine multe chimicale şi provoacă tensiune. La dozaj mare, în câţiva ani poate produce boli cronice. Nu e cafea adevărată",  susţine cardiologul Rodica Avram.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite