Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Traficanţi de droguri prinşi lângă Şimand; percheziţiile care au urmat s-au lăsat cu „o recoltă” bună de substanţe interzise (FOTO)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, astăzi, reţinerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cei doi traficanţi au fost prinşi lângă Şimand, iar percheziţiile care au urmat s-au lăsat cu „o recoltă” bună de droguri pentru anchetatori.

Traficanţi de droguri prinşi lângă Şimand; percheziţiile care au urmat s-au lăsat cu „o recoltă” bună de substanţe interzise (FOTO)
Comentează 0

„Măsura a fost dispusă după ce, la data de 01.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog i-au prins în flagrant, în apropierea localității Șimand, din Județul Arad, pe cei doi inculpați după ce au vândut cantitățile de 100 grame de cocaină și 300 grame de substanțe psihoactive.

Ulterior, în cauză, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Arad, în urma cărora, au fost descoperite şi ridicate 1,58 kilograme de cocaină, 10 kilograme de pulbere cristalină psihoactivă, 2 kilograme de amfetamină, 3,8 kilograme de pulbere psihoactivă, 1,86 kilograme de pulbere susceptibilă a fi mefedronă, aproximativ 4.200 de comprimate ecstasy (1,38 kilograme), 11,7 kilograme de canabis, sumele de 28.680 euro și 20.708 lei, cântare de înaltă precizie și telefoane mobile”, susţin procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, pasul următor sesizarea judecătorulului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, precum și al echipei canine din cadrul Direcției Regional Vamale Timișoara. De menţionat că suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au ţinut să menţioneze oamenii legii.

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite