Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Droguri trimise prin curier rapid în Arad. DIICOT a descins la suspecți

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat nouă percheziţii domiciliare, astăzi, vizând traficanți care trimiteau droguri prin curier rapid, inclusiv pentru consumatori din Arad.

Droguri trimise prin curier rapid în Arad. DIICOT a descins la suspecți
Comentează 0

Perchezițiile au avut loc în Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, în cadrul unei acţiuni vizând persoane care cumpărau și vindeau droguri de risc și produse care ar avea efecte psihoactive.

Procurorii spun că, în perioada octombrie 2015 - februarie 2016, trei suspecţi  ”au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice)”.

În urma cercetărilor de până acum, s-a stabilit că drogurile și substanțele psihoactive erau comandate de către membrii grupului de pe diferite site-uri de internet (în special din Marea Britanie), iar apoi distribuite în țară la mai mulţi consumatori.

”S-a reţinut că unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la mai mulți consumatori de pe raza  județelor Arad, Sibiu, Mureș, Maramureș, Timiș și Hunedoara”, precizează DIICOT.

De asemenea, pe raza județului Hunedoara, în special pe raza municipiului Lupeni și a localităților limitrofe, substanțele ilegale erau distribuite la diverși consumatori, dintre care unii  minori, în schimbul unor sume importante de bani, de către un alt membru al grupului.

În urma percheziţiilor, a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, două arme de foc deţinute fără drept, un laptop, nouă telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit.

La sediul DIICOT Gorj  au fost duse, în vederea audierii, nouă persoane.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite