Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții în Arad, într-un caz de trafic cu droguri

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara efectuează 68 de percheziţii domiciliare în Timiş, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări de traficanți de droguri.

Percheziții în Arad, într-un caz de trafic cu droguri
Comentează 0

Potrivit unui comunicat al DIICOT, există suspiciunea că începând cu  luna octombrie 2015 suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite.

”Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat în Timişoara”, arată procurorii.

S-a constatat că suspecţii acţionau în mod precaut, comercializând droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile.

Pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit că gruparea acționa pe mai multe fronturi. Avea furnizori care deţineau cantităţi mari de droguri, procurate constant din diverse surse, cum ar fi culturi proprii (amenajate în apropiere de Timișoara) sau traficanți din străinătate, drogurile fiind aduse ilegal în ţară pe la punctele de trecere a frontierei.

Doi dintre suspecți au fost prinși, luna trecută, în timp ce introduceau în ţară un kilogram de amfetamină şi peste 1000 pastile ecstasy, pe care le achiziționaseră anterior din Olanda.

Achiziționarea drogurilor avea loc și de pe diverse site-uri de profil care funcționează în Darknet, urmată de primirea coletelor prin servicii de curierat. Astfel, în perioada octombrie 2016 - ianuarie 2017, au fost ridicate un număr de şase colete conţinând substanțe interzise.

Rețeaua avea și dealerii intermediari, care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii mai mici, dar şi unui cerc propriu de clienţi.

Un alt nivelul al grupării era format din dealerii stradali.

La sediul DIICOT Timişoara vor fi duse în vederea audierii un număr de 80 de persoane.

FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite