Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ter Stegen - Hummels  0-0

Aseară la Dortmund am ținut ( ca niciodată ) cu Barcelona. Nu pentru că ar fi trecut pe lista preferințelor mele înaintea Realului Madrid, ci pentru că prefer fotbalul spaniol înaintea celui german.

Ter Stegen - Hummels  0-0
Comentează 0

Mi-a plăcut meciul chiar dacă s-a terminat cu un scor alb, un scor alb la care contribuția principală au avut-o doi fotbaliști:  portarul Barcelonei, Ter Stegen și fundașul Borusiei, Hummels. Au fost deosebiți și îmi împart mirarea comentatorului ( dar asupra comentatorului voi reveni) privind modul lejer de renunțare a  lui Bayern la Hummels.

Ter Stegen ( tot după părerea comentatorului) a dorit, cică, să le arate selecționerilor germani că au fost neinspirați ținându-l rezervă la selectionata Germaniei. O fi, n-o fi adevărat, dar portarul Barcelonei a făcut minuni aseară, salvându-și coechipierii de o înfrângere , așa cum a făcut-o și Hummels de multe ori.

Revenind la comentatorul meciului, mi s-a părut bizar sau rău intenționat , repetând cu oarecare ură, de câteva ori, faptul că Ovidiu Hațegan ( care a arbitrat foarte bine) , nu ar fi sancționat părăsirea, de către Ter Stegen,    a liniei porții în momentul executării penalty-ului de către căpitanul Borusiei. 

90% dintre cavalerii fluierului  ignoră aceste părăsiri ale liniei porții ( chiar dacă regulamentul nu permite acest lucru) de către portari înainte de executarea loviturii de pedeapsă. O ignoră pentru că e greu de apreciat , foarte greu și..în plus are un ajutor pe asistentul care e plasat mai bine ca el și... de asemenea , mai nou WAR-ul. 

Aseară nici asistentul nici War-ul nu au semnalizat nici o abatere de acest gen, deci insistența comentatorului mi s-a părut dușmănoasă.

În rest , un meci de 0-0...cu greșeli tactice ale lui Valverde, ținându-l prea mult în teren pe foarte talentatul puști Fati , precum și pe Suarez. Pe Messi l-a introdus în teren mult prea târziu,dar s-a simțit,  ceea ce întărește ideea că fără Messi....
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite