Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dacă Messi nu e, Ronaldo nu e, nici victorie nu e

Dacă Messi  nu e, Ronaldo nu e, nici victorie nu e
Comentează 0

Dacă Lionel Messi ar fi fost în formă, probabil  rezultatul derby-ul cu Real,de sâmbătă,  s-ar fi înclinat spre capitala Cataluniei. Și viceversa. Dacă Ronaldo  n-ar trece prin criza de formă din această perioadă, Realul pleca cu trei puncte de pe Camp Nou. Sunt fotbaliști a căror formă sportivă  și sănătate sunt decisive în lupta de pe teren .

Real  Madrid  se pare că are un nucleu de jucători care pot , cât de cât , să înlocuiască perioadele de slăbiciune ale starului portughez, în schimb ce Barca este dependentă 100% de ” viața” lui Messi.

Îm mult așteptatul derby de sâmbătă, a fost nevoie de ” perversitatea ” lui Suarez și de nehotărârea (intenționată sau neintenționată)  a arbitrului, când , pe reluări s-a văzut clar că Suarez , nu numai că era în poziție de ofsaid, dar , înainte de a plasa lovitura cu capul , și-a făcut  indubitabil  loc cu mâinile, împingându-l cu amândouă, vreo doi metri în față pe Dani Carvajal, fundașul dreapta al lui Real Madrid.

De asmenea, felul de a gândi al antrenorului Enrique ( fel  cu care nu mă împac deloc) , acela de a-l introduce pe Iniesta mult prea târziu în joc...și-n locul cui?????, al lui Rakitic, croatul fiind peste ceilalți mijlocași, această gândire  a cântărit mult în pierderea celor două puncte atât de necesare în duelul cu Madridul.

Repet  , am mai făcut-o si cu alte ocazii, dacă e să se facă un scor la modul de a gândi  înlocuirile într-un meci , între Enrique și Zidane, algerianul câștigă detașat cu 3-0.

Per ansamblu, Real Madrid are un lot  mai valoros  luat per  total, decât  Barca. Iar revenirea lui Sergio Ramos, mai ales când acesta se concentrează, s-a  simțit  imediat.

Cineva , acum câteva săptămâni sau luni, mă provoca la un pariu, pe facebook , cum că Zidane nu va prinde iarna la Real.

Adevărul e că nu a precizat   iarna cărui an.

Hala Madrid

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite