Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de maşini ridicate în ultimele trei luni pentru parcare în locuri nepermise şi blocarea căilor de acces; unde au fost cele mai multe acţiuni (FOTO)

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au ridicat, în ultimele trei luni, cu sprijinul RECONS, 275 autoturisme, dintre care 232 pentru staționarea în loc nepermis, respectiv 43 pentru blocarea căilor de acces (conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice). Cele mai multe intervenții au avut loc în Centru și în cartierele Aurel Vlaicu și Micălaca.

Sute de maşini ridicate în ultimele trei luni pentru parcare în locuri nepermise şi blocarea căilor de acces; unde au fost cele mai multe acţiuni (FOTO)
Comentează 0

„Începând cu luna iulie, s-a intensificat colaborarea dintre poliția locală și RECONS, un autoturism din dotarea DGPL Arad fiind disponibil zilnic, în intervalul orar 07:00-23:00, pentru însoțirea echipei operatorului.

În situația în care  se impune ridicarea mai multor autoturisme, echipajul Poliției Locale rămâne la fața locului până la preluarea ultimei mașini, fiind monitorizate atât zonele cu trafic intens, cât și arealele cunoscute cu probleme privind parcarea regulamentară, semnalate de către cetățenii din cartiere, în cadrul întâlnirilor cu Primarul Municipiului Arad.

Se evidențiază o creștere cu 100% a ridicărilor din zilele lucrătoare, după implementarea echipei mixte, concretizată în «Tanti Rodi» prezentă permanent pe teren, alături de polițiștii locali.

80% dintre solicitările de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, cu încălcarea Codului Rutier, survin în intervalul 08:00-15:00, incidența cea mai ridicată fiind înregistrată în centrul orașului. După-amiaza și seara echipele mixte se deplasează către parcările de reședință din cartierele rezidențiale. Precizăm faptul că HCLM nr. 242/2021 referitoare la utilizarea parcărilor de reședință nu conține prevederi referitoare la ridicarea autovehiculelor staționate pe locurile contractate pentru alte autoturisme. Utilizarea nelegitimă a unui loc de parcare rezidențial contractat la RECONS doar se sancționează cu amendă, fără a se aplica măsura tehnică a ridicării vehiculului contravenientului”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite