Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Surse: Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu. Premierul nu vrea să plece

Tot mai multe tensiuni între Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu. Potrivit unor surse, Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu, dar acesta refuză să plece din fruntea Guvernului.

Surse: Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu. Premierul nu vrea să plece
Comentează 0

Reamintim că Guvernul Grindeanu află, săptămâna aceasta, dacă pleacă sau nu de la Palatul Victoria.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că sunt gata concluziile raportului de evaluare a programului de guvernare şi se trece la etapa a doua. Încep discuţiile cu miniştrii. În plus, e pregătit terenul şi pentru etapa finală.

Dragnea a convocat pentru mâine şi Comitetul executiv - forul în care se va decide dacă se fac sau nu schimbări în Guvern. Potrivit unor surse, mai mulţi miniştri vor fi schimbaţi. Decizia finală va fi luată mâine, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu evită să spună dacă, printre propunerile PSD, se va afla şi schimbarea prim-ministrului, cum au sugerat unii social-democraţi, sau va fi vorba doar de o remaniere.

Dragnea: Nu vreau să fie remaniat unul sau altul

Duminică seară,  Liviu Dragnea a anunțat că nu vrea să ”arunce pe nimeni din barcă”, dar ”cine se agită greșește”. 

"Evaluarea a ajuns la final, în noaptea asta o să lucrăm să o coordonăm, mâine(luni-n.r.) cred că finalizăm concluziile și pachetul de propuneri. Nu a fost o analiză ușoară, a fost o analiză grea, pentru că a trebuit să scanăm toate măsurile din programul de guvernare și stadiul lor, îndeplinire sau neîndeplinire și, de asemenea, să vedem care au fost cauzele care au dus aici. S-a discutat mult despre această evaluare.(...) Avem un program de guvernare complex, diferit de programele de guvernare care au fost până acum în România și este realizat în așa fel încât nu poți accepta ca un procent sau o parte din el să nu fie îndeplinit, pentru că poate să pice, nu neapărat tot, dar... De aici am început discuțiile, eu nu am spus niciodată că vreau să fie remaniat unul sau altul, sau că vreau să fie schimbat premierul, pentru că poate părea ciudat, dar nu asta e miza principală și e bine să ne învățăm că nu acesta este subiectul principal", a declarat Liviu Dragnea, duminică seara.

Dragnea: S-a creat multă tensiune 

Acesta a mai spus că nu vrea să se ajungă la remaniere şi că PSD-ul nu este împărţit în mai multe tabere.

"Vom prezenta raportul public, ca să înţeleagă toată lumea despre ce este vorba. Cred că s-a creat foarte multă tensiune, îmi pare rău de asta. Este până la urmă evaluarea unui Guvern care trebuie să pună în practică un program de guvernare. Pentru noi nu este important cineva face parte din Guvern, ci să pună în aplicare programul de guvernare. O să vedem dacă este nevoie să ajungem la schimbarea unor membrii a guvernului sau dacă putem lua alte măsuri", a spus şeful PSD.

Întrebat dacă îl va schimba pe premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea a precizat că nu vrea să se ajungă până la astfel de măsuri. 

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite