Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

#STĂMACASĂ: Aradul în vreme de pandemie, văzut prin ochii Grupului de Comunicare Strategică

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 275 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 889. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 151, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3653.

#STĂMACASĂ: Aradul în vreme de pandemie, văzut prin ochii Grupului de Comunicare Strategică
Comentează 0

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 131 persoane și 29 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a restricţiilor instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma tuturor acţiunilor de verificare efectuate pe linia respectării restricțiilor instituite prin ordonanțele militare, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 44.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi pe speţele menţionate.  

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 71 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.000 lei.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 50 de cadre și 22 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 05.05.2020, ora 7.00 – 06.05.2020, ora 7.00),  1054 de persoane, în urma celor constatate întocmind 10 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.000 lei.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi”, susţin reptrezentanţii Prefecturii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite