Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câţi arădeni sunt în carantină și izolare; amenzi de peste 200.000 de lei într-o singură zi

De menționat că  la nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 202 persoane.  Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 134. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1260, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1207.

Câţi arădeni sunt în carantină și izolare; amenzi de peste 200.000 de lei într-o singură zi
Comentează 0

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1311 de persoane și 20 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 183.400 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 8.400 lei.

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 46 de cadre și 13 mijloace auto,   au legitimat și verificat într-un interval de 24 de ore (perioada 2.04.2020, ora 7.00 – 3.04.2020, ora 7.00) 971 de persoane, întocmind 35 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 25.100 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. 

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!”, susțin reprezentanții Prefecturii.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite