Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

#STĂMACASĂ: Câte amenzi au fost date arădenilor care au încălcat ordonațele militare

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 256 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 849. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 148, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3612.

#STĂMACASĂ: Câte amenzi au fost date arădenilor care au încălcat ordonațele militare
Comentează 0

„Ordonanțele militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică)”susțin reprezentanții Prefecturii.

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 165 persoane și 29 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a restricţiilor instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma tuturor acţiunilor de verificare efectuate pe linia respectării restricțiilor instituite prin ordonanțele militare, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 75.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi pe speţele menţionate.  

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 36 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 6.800 lei.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 47 de cadre și 20 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 04.05.2020, ora 7.00 – 05.05.2020, ora 7.00),  201 de persoane, în urma celor constatate întocmind 8 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 13.000 lei.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi”, au încheiat cei de la Prefectură.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite