Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câte persoane din județ mai sunt în carantină și câte în izolare

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 266 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 833. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 147, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3591.

Câte persoane din județ mai sunt în carantină și câte în izolare
Comentează 0

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 235 persoane și 18 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a restricţiilor instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma tuturor acţiunilor de verificare efectuate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 22.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi pe speţele menţionate.  

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 102 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au aplicat 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 17.800 lei.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 47 de cadre și 20 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 03.05.2020, ora 7.00 – 04.05.2020, ora 7.00),  720 de persoane, în urma celor constatate întocmind 9 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 18.000 lei.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militar

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi”susțin reprezentanții Prefecturii.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite