Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Soluția Primăriei pentru excrementele de pe stradă: automate cu pungi igienice

Arădenii care își plimbă animalele de companie pe stradă vor putea să folosească pungi igienice din hârtie pe care le vor găsi la automate, iar în primă fază acestea vor fi gratuite.

Soluția Primăriei pentru excrementele de pe stradă: automate cu pungi igienice
Comentează 3

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, în oraș vor fi montate automate pentru pungi din hârtie, care vor putea fi folosite de către cei care-și scot la plimbare patrupezii. Astfel, vor avea cu ce să strângă mizeria lăsată de animale și nu vor mai avea scuze în fața polițiștilor dacă vor fi prinși că nu curăță.

„La rectificarea de buget din această lună, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care deţin animale de companie, Primăria va aloca bani pentru cumpărarea de automate cu pungi de hârtie şi de containere, unde se vor putea arunca pungile. Aceste automate vor fi montate cât mai curând posibil“, a spus Falcă.

Dispozitivele cu pungi vor apărea, inițial, pe malul Mureșului, pentru că este locul cel mai frecventat de arădenii care ies la plimbare cu animalele de companie. Ulterior, proiectul va fi extins în zonele Praporgescu, Parcul „23 August“, Calea Aurel Vlaicu, bulevardul Titulescu, cartierele Alfa și Micălaca.

Pungile vor putea fi folosite gratuit cel puțin câteva luni, iar de anul viitor ar putea să fie taxate cu 10 bani.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite