Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vaccin contraceptiv pentru câini, dezvoltat de cercetători

Oameni de știință din domeniul veterinar au creat un vaccin contraceptiv pentru câini, ce poate fi utilizat atât la masculi, cât și la femele, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

Vaccin contraceptiv pentru câini, dezvoltat de cercetători
Comentează 0

Cercetători de la Facultatea de medicină veterinară din Chile au dezvoltat vaccinul pornind de la o formulă existentă utilizată pentru a steriliza porci, după cum a explicat profesorul Leonardo Saenz.

"Ceea ce am făcut a fost să preluăm conceptul de imuno-castrare, care deja exista, și l-am dezvoltat și îmbunătățit pentru utilizarea la animale domestice, mai ales la câini, /.../ Vaccinul anterior, realizat de un laborator farmaceutic, necesita administrarea a două doze pentru a avea efect. În cazul nostru, este nevoie de o singură doză, a declarat Saenz.

Vaccinul este o proteină recombinantă generată de Escherichia coli, cu ajutorul unui polimer. Este o formă de castrare imunologică, a declarat Saenz.

Potrivit acestuia, efectul vaccinului este similar cu cel al unei castrări chirurgicale fără a fi nevoie de resursele și îngrijirea ulterioară pe care o necesită o astfel de operație. De asemenea, este o măsură reversibilă, bazată pe modificări hormonale. Un alt beneficiu important al vaccinului, potrivit oamenilor de știință, este că faptul că nu are efecte secundare, spre deosebire de alte forme de contracepție.

Oamenii de știință speră că vaccinul va ajuta la controlarea populației canine în creștere în Chile, unde castrarea chirurgicală se aplică doar la un mic număr de animale.

sursa: antena3.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite