Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șirienii s-au întors acasă

Șirienii s-au întors acasă
Comentează 2

Într-o însorită după-amiază de miercuri, 22 martie, în curtea bisericii din Șiria, în prezența primarului Valentin Bot și invitaților comunei, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de reînhumare a osemintelor lui Ioan Russu Șirianu și Vintilă Russu Șirianu, care au fost strămutate de la București în localitatea natală.

Ioan Russu Șirianu a fost fiul surorii mai mari a scriitorului Ioan Slavici și s-a îndeletnicit, la rândul lui, cu scrisul și politica, articolele sale ducându-l chiar și în temnițele ungurești, ca și mai înainte pe unchiul său, Ioan Slavici. Scriitor, ziarist și deputat în Dieta de la Budapesta, Ioan Russu Șirianu a trăit o viață scurtă (doar 46 de ani), dar intensă iar mai longevivul său fiu, Vintilă Russu Șirianu, nu a fost nici el cruțat de vicisitudinile istoriei tulburatului secol XX.

Prin reînhumarea lor la umbra cetății, cred că Primăria comunei a făcut un gest demn și pe care cei doi patrioți români l-au privit cu mândrie de acolo dintre norii ce ocrotesc cerul Șiriei.

Vasile Zărăndan

Galerie foto (125)


Scrie un comentariu

trimite