Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simpozion studenţesc şi masteral în cadrul manifestărilor dedicate bicentenarului TEOLOGIEI arădene

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a organizat în zilele de 15-16 septembrie 2022, un simpozion național studențesc-masteral cu titlul Teologia știința mărturisitoare despre Dumnezeu în Biserică și lume. Exigențele momentului, scrie arhiepiscopiaaradului.ro.

Simpozion studenţesc şi masteral în cadrul manifestărilor dedicate bicentenarului TEOLOGIEI arădene
Comentează 0

Manifestarea științifică are loc sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale și face parte din seria evenimentelor dedicate Bicentenarului Teologiei arădene (1822-2022).

Lucrările simpozionului s-au deschis la ora 9.30, în aula Facultății de Teologie. La deschiderea festivă au luat parte Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Prof. Univ. Dr. Codruța Stoica, Prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, profesori, studenți și masteranzi ai Facultății de Teologie din Arad, precum și studenți și masteranzi de la facultățile de teologie din țară, invitați la această manifestare.

În deschiderea manifestării Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, a adresat cuvânt de salut invitaților și participanților, subliniind că Simpozionul Național Studențesc și Masteral la care participă studenți din Facultățile de Teologie din Patriarhia Română reprezintă un exercițiu reflexiv și formativ asupra temei Teologiei ca știință mărturisitoare despre Dumnezeu în Biserică și în lume.

După cuvântul de salut, Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici a adresat celor prezenți cuvântul de binecuvântare și de salut din partea ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, subliniind, totodată, importanța acestei manifestări științifice, în cadrul programului Bicentenar, precum și necesitatea unor astfel de manifestări care să implice și să responsabilizeze studenții și masteranzii teologi.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide