Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seară ALUMNI la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Seară ALUMNI la Universitatea „Aurel Vlaicu”
Comentează 0

 Toamna, când se numără bobocii, poamele şi coamele dealurilor de must sunt pline, am fost împreună şi cu absolvenţii universităţii arădene, reuniţi la "Seara economistului", un proiect care se vrea permanentizat, plămădit sub un generic oblăduitor Destine -Praguri- Generaţii -Amintiri.

Şi-au depănat frumoasa Poveste de început bun, de la student, la angajat, angajator, antreprenor, foşti absolvenţi , în atmosfera Casei Alumni şi-n faţa unei selecte asistenţe , formată din cadre didactice universitare, preoţi, masteranzi, studenţi sau a Şcolii de sudură de pe lângă Patronatul arădean , condus cu pricepere de Marin Crişan,  care, prin jovialitatea cuvintelor a îndemnat la studiu-"Noi muncitorii nu vorbim, noi muncim"[ prezent alături de ing.Tusz Francisc, unul din fondatorii universităţii./.

Prof.univ.dr.Ramona Lile, a povestit despre prima dragoste , ca absolvent al Facultăţii de Inginerie Alimentară, a doua promoţie, pomenind astfel că, în viaţă destinele se schimbă şi , pragurile la fel, astfel că, de la inginer la economist a urmat un alt pas-rector al UAV.De  fapt, ca la Surprize... surprize ....organizatorii, Centrul de orientare şi consiliere în carieră,[reprezentat de prof.Doina Cheta] Departamentul de gestiune previzională a solicitărilor pe piaţa muncii şi Biroul de Relaţii cu angajatorii, i-au facilitat întâlnirea pe care de-abia o aştepta cu o colegă, Florina Stan , emoţiie devenind de nestăpânit.

Am avut o încântare de suflet, când, în dulcele stil clasic, Voichiţa Suba,cunoscut interpret de muzică populară, şi-a povestit traseul, de la dascăl la om de afaceri în Sebiş, discurs condimentat cu două cântece din melosul tradiţional .Alături , i-au fost colegi de generaţie, de la CIG , de pe vremea când, la admitere, ultima medie a fost,9,45!" Când am venit, la patrusprezece ani la Arad, nu am ştiut nici unde-i gara" , mărturiseşte Voichiţa Suba.De fapt , prof.univ.dr.Anton Ilica a rostit un Laudatio pentru reuşita în carieră, cât despre activitatea de reîntâlnire a generaţiilor , a spus-"Orice început debutează cu o speranţă".

Un regal spiritual- profesional şi cultural, devenind brand , alcătuit din 150 de poveşti în grai  , l-a constituit traseul pe care şi l-a construit părintele Hodrea Gheorghe, absolvent dar şi masterand al UAV.

De fapt, ce poţi a înţelege din rostirea simplă?-"Sunt mândru că sunt absolvent UAV şi vreau să contribui la bunul mers înainte al acesteia"., decât profesie-devotament-speranţă.

O frumoasă surpriză a venit de la Facultatea de Inginerie, prezentă prin prof.univ.Valentina Bălaş , şi buchetul de foşti studenţi sau masteranzi, a căror poveste se-ntinde din Arad via China , prin Robert Boran ,Kiss Tristan sau Bianca Handra.

Seara Alumni a fos presărată şi cu momente lirice în rostirea  doamnei Cândea Florica, moderator, a eseiştilor Paul Krizner, teolog, Roxana Lucan, student, Cosmin Băhnean, Liga Studenţilor.

Pata de culoare .a serii i-a revenit studentului -boboc, Horia Bogdan Mariş de la VTF , care şi-a pus ..papillonul să vorbească despre bucuria de a face parte din marea familie a UAV.Acesta a mărtuisit că "Este primul discurs liber în faţa unui elegant şi elitist public, care îl onorează".

Se impune o concluzie firească, aceea că seria întâlnirilor Alumni vor deveni adevărate schimburi de idei între generaţii, fără echivoc şi pline de sublimul momentului.

Aceasta, în încheierea unei întâlniri stropite de un cocteil al amintirilor .

„Un eveniment organizat în premieră de către universitatea noastră, cu absolvenţi alumni ai diferitelor specializări ale UAV. O să încercăm în viitor să facem o serie de evenimente care să fie grupate pe facultăţi, pe specializări, până la sfrâşitul acestui an fiind planificate câte două întâlniri pe lună, urmând ca de anul viitor să continuăm seria lor”, a precizat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

 Rodica Antoneeanu

 

Galerie foto (67)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite