Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simpozion naţional organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Asociaţia Corpul Experţilor Tehnici din România cu tema „EXPERTIZA TEHNICĂ ÎN PROCESUL CIVIL ȘI PENAL”

Asociaţia Corpul Experţilor Tehnici din România prin  Institutului Național C.E.T.-R. şi Universitatea de Vest  „VASILE GOLDIŞ” din ARAD – Facultatea de Stiinte Juridice, a organizat sâmbătă, 3 septembrie 2016, în Aula „Ştefan Cicio Pop”, simpozionul cu tema „EXPERTIZA TEHNICĂ ÎN PROCESUL CIVIL ȘI PENAL”

Simpozion naţional organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Asociaţia Corpul Experţilor Tehnici din România cu tema „EXPERTIZA TEHNICĂ ÎN PROCESUL CIVIL ȘI PENAL”
Comentează 0

Evenimentul a reunit experţi tehnici judiciari si extrajudiciari din întreaga ţară, dar şi specialişti din diverse domenii tehnice, care desfăşoară activități pentru lămurirea unor împrejurări de fapt necesare soluţionării cauzelor de natură penală, civilă, pentru elucidarea problemelor tehnice solicitate de unele entităţi sau de publicul interesat.

La simpozion au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Iovan Marţian, cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG, prof. univ. dr. Ana Maria Grămescu, președintele Corpului Experților Tehnici din România, lect. univ. dr. Mihaela Aghiniței de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultății, reprezentanţi ai instituțiilor statului, judecători de la Curtea de Apel Timișoara, Arad, Oradea, judecători de la Tribunalul Arad, cadre didactice.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am participat la lucrările desfășurate de Corpul Experților Tehnici în colaborare cu Facultatea de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, unde am avut deosebita plăcere și onoare să o cunosc pe doamna președinte Ana Maria Grămescu și să apreciez efortul făcut de această instituţie de a se adapta nevoilor societăţii civile și de a fi încadrați și asociaţi activităților universitare. Suntem deosebit de onorați că acest simpozion s-a desfășurat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a cărei Facultate de Drept a fost prima acreditată dintre facultățile de drept private din România. Mă bucur că acest simpozion a avut o participare deosebit de largă și mă bucur pentru echipa Facultății de Științe Juridice condusă de dl. conf. univ. dr. Daniel Berlingher. Sperăm ca în acest format și cu această echipă tânără, Facultatea să își recapete bunul renume și prestigiul care au caracterizat-o. Ne dorim ca această colaborare să prindă un contur frumos”.

„Alături de Corpul Experților Tehnici din România am organizat un eveniment deosebit la Arad, simpozionul intitulat „Expertiza tehnică în noul Cod de procedură civilă și noul Cod de procedură penală”. La acest eveniment deosebit au participat experți tehnici judiciari și nejudiciari din județele Arad, Timiș, Bihor și Hunedoara. Simpozionul a fost organizat în urma încheierii unui protocol cu instituția Corpului Experților Tehnici din România. În urma acestui protocol vom încerca să organizăm diferite evenimente, atât pentru creșterea calităţii învăţământului, cât și pentru încheierea unor protocoale de colaborare și participarea la proiecte comune. Sperăm într-o colaborare fructoasă între cele două instituții și mulțumim doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci pentru sprijinul acordat în organizarea acestui simpozion și dlui. președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean”, a precizat conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Prof. univ. dr. Ana Maria Grămescu, președintele Corpului Experților Tehnici din România a precizat că „evenimentul științific organizat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad se înscrie pe linia evenimentelor științifice de foarte mare importanţă pentru realizarea unei societăți civile profesioniste. La Arad s-au întâlnit experți tehnici judiciari și extrajudiciari din toate domeniile de specializare, membrii ai corpului experților tehnici, cadre didactice universitare, care desfășoară acțiuni comune pentru pregătirea experților tehnici judiciari și extrajudiciari, pentru promovarea valorilor în societatea românească”.

Lect. univ. dr. Mihaela Aghiniței de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, a subliniat „colaborarea extraordinar de bună dintre Corpul Experților Tehnici și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, în special cu Facultatea de Ştiinţe Juridice. Eu nu fac altceva decât să ajut Corpul Experților Tehnici, fiind lect. univ. dr. la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, dar și cercetător asociat la Institutul de Cercetări Juridice București, am calitatea și de membru al Academiei de Drept European din Germania, scriu foarte mult și am o experiență de 20 de ani ca procuror, doctor în drept. Încerc să susțin pe cât posibil Institutul național al Corpului Experților Tehnici, care abia anul acesta s-a înființat și care încearcă să ridice nivelul profesional al experţilor tehnici, pentru că ei sunt o verigă foarte importantă în ceea ce privește domeniul juridic”.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite