Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Senzaţie alb-roşie: UTA - Dunărea Călăraşi 4-1

În urmă cu câteva zile UTA pierdea la Călăraşi cu 3-1 în prima manşă a primului tur in barajul de promovare pentru prima ligă. Şi scăpa ieftin, cei de la Dunărea bătându-şi joc de o grămadă de şanse. Şi se părea că lucrurile sunt simple. Numai că azi, în retur UTA a făcut un joc bun, consistent, la finalul căruia a sărbătorit o calificare în turul II greu de anticipat la începutul jocului.

Senzaţie alb-roşie: UTA - Dunărea Călăraşi 4-1
Comentează 1

Strătilă cere penalty în minutul 6, după care oaspeţii au o şansă mare  la care Miron răspunde prezent. Oaspeţii par mai bine concentraţi, Alexandru iroseşte o nouă şansă, după care în minutul 17 balon lung aruncat de Botiș, Curtuiuș se bate cu cei doi fundași centrali, reușește să înțepe balonul, Cezar Lungu respinge, acuză o accidentare, mingea ajunge la Dennis Man care o împinge în plasă de la opt metri, 1-0. Man e aproape de golul 2, care vine totuşi în minutul 33: Strătilă centrează de pe dreapta, Curtuiuș se înalță și reia cu capul în poartă superb de la zece metri, 2-0! Curtiuş se joacă cu o nouă ocazie, la pauză UTA fiind calificată.

În partea secundă oaspeţii pun presiune, dar parcă nu au forţă, iar Nagy face o mişcare ce se va dovedi decisivă, trimiţându-l în teren pe Rus. Nou intratul iese rapid în evidenţă, după care colegul său Manea primeşte al 2-lea galben pentru simulare, şi alb-roşii rămân în 10 oameni. Şi, în minutul 76 Dumitru Copil îl deschide în careu pe Cipri Rus, acesta preia și trage de la 13 metri la colțul lung, punctând pentru 3-0! Din păcate bucuria ţine doar 3 minute, pentru că o bâlbâială în defensiva gazdelor este speculată prompt de Balint, care din 6 metri face 3-1. Şi meciul merge în prelungiri.

Era de aşteptat ca cei din Călăraşi să forţeze, însă apărarea arădeană rezistă. Mai mult, pe fondul problemelor de ordin muscular al jucătorilor celor 2 echipe, în minutul 98 Cipri Rus ia o acțiune pe cont propriu, trage de la 18 metri, balonul țopăie în fața lui Lungu și intră  la colțul scurt, 4-1!!! Oaspeţii înoată în gol, suporterii devin al 12-lea jucător pentru UTA. Şi totuşi lucrurile se puteau schimba radical în minutul 106, atunci când Alexandru scapă singur cu Miron, dar portarul arădean are o intervenţie magistrală, şi opreşte un gol care era decisiv. Arădenii joacă eroic, chiar şi într-un picior, finalul aducând o victorie senzaţională.

Miercuri UTA joacă la Voluntari, iar duminică are returul din nou la Arad, pentru un baraj care nu va fi delos simplu, dar...ca şi azi: speranţa moare ultima.

UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă (Covaci), Chindriș, Tănase (Jorza), Copil – Man, Curtuiuș (Rus)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite