Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Senatul a adoptat amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani

Plenul Senatului a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, până la 1 ianuarie 2022.

Senatul a adoptat amânarea pensionării anticipate a magistraților cu doi ani
Comentează 0

În același timp, Guvernul a aprobat marți seară proiectul legii pe justiție pentru care vrea să își angajeze răspunderea în Parlament și care prevede o amânare a acestei reglementări până la 1 ianuarie 2021.

Prorogarea termenului referitor la intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022 a fost decisă marți în Comisia juridică a Senatului. De asemenea, senatorii jurişti au decis să proroge pentru 1 ianuarie 2021 termenul de la care numărul judecătorilor în completurile inferioare va creşte de la doi la trei, relatează Agerpres.

Cele două modificări au fost făcute prin amendamente aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Raportul de admitere cu cele două amendamente a fost adoptat în Comisia juridică cu majoritate de voturi pentru, fiind exprimată o singură abţinere.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite