Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şeful Statului Major al Apărării: Rusia bruiază „activ și constant” comunicațiile GPS ale navelor aflate în apele teritoriale române

Rusia bruiază „activ și constant” comunicațiile GPS, ceea ce provoacă riscul producerii unor coliziuni între navele aflate în apele teritoriale române sau cele care intră în zonele supuse restricțiilor de navigație de către Moscova, o spune chiar șeful Statului Major al Armatei Române, generalul Daniel Petrescu. Oficialul susține, totodată, că România și Europa trebuie să se pregătească pentru „o confruntare pe termen lung" cu regimul Federației Ruse, scrie realitatea.net.

Şeful Statului Major al Apărării: Rusia bruiază „activ și constant” comunicațiile GPS ale navelor aflate în apele teritoriale române
Comentează 0

„Această confruntare o resimțim foarte bine în special în Flancul Estic al NATO și mai ales în regiunea de unde provin, Marea Neagră. Războiul Federației Ruse în Ucraina a destabilizat în mod fundamental regiunea Mării Negre și a provocat sentimente de insecuritate în rândul țărilor riverane, cu repercusiuni asupra mediului de securitate (...). 

Marea Neagră a devenit o zonă de operații militare a Rusiei. De aici, sunt lansate rachete spre Ucraina, asupra infrastructurii sale civile ori militare. Regiunea a devenit scena unor tot mai frecvente acțiuni militare, cu incidente maritime și acțiuni care limitează libera circulație a navelor”, a declarat, joi, generalul Daniel Petrescu, într-o declarație în engleză susținută la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București de Centrul Euroatlantic pentru Reziliență, potrivit HotNews.ro care citează un post TV. „Acțiunile active și constante ale bruiajului rusesc afectează comunicațiile GPS, ceea ce provoacă riscul producerii unor coliziuni între navele aflate în apele teritoriale române sau cele care intră în zonele supuse restricțiilor de navigație de către Rusia”, a mai spus generalul Petrescu.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: stiripesurse.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite