Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Americanii intră în ţară pe la Nădlac (FOTO) / UPDATE: Prima coloană a ajuns la destinaţie

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, conform reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale.

Americanii intră în ţară pe la Nădlac (FOTO) / UPDATE: Prima coloană a ajuns la destinaţie
Comentează 1

Update 4 Prima coloană a ajuns la destinaţie

Prima coloană, formată din aproximativ 18 trailere a ajuns în această dimineaţă la baza Mihail Kogălniceanu. Potrivit digi24.ro, în această dimineaţă erau așteptați la baza Mihail Kogălniceanu și militarii americani din Regimentul 2 Cavalerie, care vin cu avionul din Germania.

Intraţi AICI pentru detalii.


Update 3 Cât timp vor rămâne în România

Colonelul Joseph M. Ewers, comandantul Regimentului 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA, a declarat pentru Digi24, că forțele americane vor merge „inițial într-un singur loc”, completând că „deja ne gândim la alte locuri din țară unde vom face echipă cu diferite unități românești”. „Vom fi acolo la invitația Guvernului României. Vom rămâne acolo cât timp suntem primiți și cât timp va fi necesar. Misiunea nu are dată de încheiere, deoarece misiunea nu are limită în prezent”, a spus Ewers, conform caleaeuropeana.ro.

Intraţi AICI pentru detalii.


Update 2 Cele trei convoaie au plecat spre Mihail Kogălniceanu

Ministerul Apărării a anunțat în această dimineață că echipamentele militare americane care au intrat în țară pe la Nădlac au plecat spre baza Mihail Kogălniceanu. ,,Chiar în aceste momente, convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  - Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere", au postat pe Facebook reprezentanții MApN.


Update 1 Primul convoi dintre cele trei aşteptate a trecut graniţa

Potrivit celor declarate de locotenent colonelul Ioan Sorin Semeniuc, comandantul Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu” care a întâmpinat la graniţă transportul, este vorba despre primul convoi dintr-o serie de trei. „În acest moment a intrat în ţară primul convoi dintr-o serie de trei, care transportă tehnică militară până în baza Mihail Kogălniceanu. Şoferii care sunt în spatele nostru au parcurs deja formalităţile vamale. Urmează ca şi celelalte două convoaie să parcurgă aceleaşi formalităţi. La momentul ajungerii ultimului şofer în parcare, toţi vor executa timpul legal de odihnă, ulterior vor reîncepe deplasarea către baza militară Mihail Kogălniceanu, escortaţi de echipaje de Poliţie Militară ale Armatei României”, susţine lt. col. Ioan Sorin Semeniuc.

De menţionat că fiecare convoi care va intra în ţară va fi format din 16 camioane, militarii urmând să sosească zilele următoare, în baza unui grafic de dislocare.


Conform sursei citate, ora aproximativă de sosire este 22.00. „Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  - Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere”, se arată într-un comunicat de presă al MapN.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Conform unei postări făcute pe pagina de Facebook a U.S. Army Europe and Africa, militarii americani se vor afla în România sub comanda Corpului V de Armată, pentru a întări flancul estic al NATO.

Această mişcare de trupe se face în condiţiile în care la începutul lunii, Pentagonul a anunţat că va trimite 1.000 de militari în România şi alţi 2.000 în Polonia, pentru a asigura securitatea aliaților din Europa de Est în fața amenințărilor Rusiei.

Sursa foto: Facebook U.S. Army Europe and Africa 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite