Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce mesaje au transmis vicepreşedintele Kamala Harris şi preşedintele Klaus Iohannis la finalul întâlnirii care a avut loc la Palatul Cotroceni

Vicepreședintele SUA - Kamala Harris a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni și au susținut o conferință de presă comună. Vizita oficialului Americii vine pe fondul războiului pornit de Rusia în Ucraina și sunt așteptate noi decizii pentru a opri avansul lui Vladimir Putin, scrie realitatea.net.

Ce mesaje au transmis vicepreşedintele Kamala Harris şi preşedintele Klaus Iohannis la finalul întâlnirii care a avut loc la Palatul Cotroceni
Comentează 0

„Mulțumesc, domnule președinte Iohannis pentru prietenie și primirea călduroasă. Aș vrea să mulțumesc poporului român din partea Statelor Unite. Ați arătat curaj în întreaga lume, am văzut cum ați primit refugiații. Azi am reafirmat tăria relației dintre SUA și România. Angajamentul SUA față de articolul 5 e de nezdruncinat. Un atac împotriva unei țări NATO este un atac împotriva tuturor, asupra întregii alianțe. Vom apăra fiecare centimetru de pe teritoriul NATO. Sunt prezentă aici pentru a reafirma angajamentul SUA: alianța noastră e tot mai puternică și mai solidă”, a declarat Kamala Harris la Cotroceni, potrivit sursei citate.

Întrebată dacă SUA au în vedere suplimentarea trupelor din România și o prezență permanentă, Kamala Harris a răspuns: „SUA au o prezență continuă și rotativă în România. Ultima oară am trimis 1.000 de trupe. Așa cum românii știu, e o situație în dinamică și noi analizăm zilnic nevoile din regiune. În ce privește viitorul comportament al lui Putin, nu pot specula. Dar suntem clari că un atac asupra uni stat membru e un atac asupra tuturor”, a mai spus vicepreşedintele Harris.

Intraţi AICI pentru detalii.

„Mă bucur să am ocazia să primesc la Bucureşti pe Kamala Harris. Vizita dvs reflectă profunzimea şi soliditatea parteneriatului stratetig bilateral. I-am transmis doamnei vicepreşedinte aprecierile României pentru leadership-ul SUA. Am coagulat împreună un răspuns ferm şi promp  atât în planul asistenţei pentru Ucraina, cât şi în ceea ce priveşte sancţiunile pentru Rusia. Doamna vicepreşedinte a reconfirmat angajamentul deplin al SUA pentru Articolul 5 al NATO. El cuprinde esenţa şi spiritul NATO şi garantează că orice încercare de a afecta securitatea unui stat NATO, va primi răspunsul prompt al Alianţei.   NATO va acţiona fără ezitare pentru fiecare stat aliat. Nu vom ceda niciun milimetru în ceea ce priveşte angajamentele care ne leagă. Am mulţumit pentru consolidarea prezenţei militare a SUA în România, Am discutat despre necsitatea creşterii prezenţei militare americane şi aliate pe termen lung. Am transmis că la rândul său, România înţelege că securitatea începe acasă şi am luat recent creşterea cheltuielilor pentur apărare la 2,5%”, a declarat printre altele preşedintele Iohannis, potrivit adevarul.ro.  

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: presidency.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite